Auto

Atenție, șoferi! S-au schimbat regulile de circulație în sensul giratoriu

Codul Rutier s-a modificat luna trecută, iar șoferii au reguli de circulație mai clare atunci când intră într-un sens giratoriu.

Codul Rutier s-a modificat luna trecută, iar șoferii au reguli de circulație mai clare atunci când intră într-un sens giratoriu/ Foto: Poliția Română - Facebook Codul Rutier s-a modificat luna trecută, iar șoferii au reguli de circulație mai clare atunci când intră într-un sens giratoriu/ Foto: Poliția Română - Facebook

 

 


Poliția Română a tras un semnal de atenție pe pagina sa de socializare, explicând șoferilor cum anume se iese din sensul giratoriu.

 


Potrivit polițiștilor, acum șoferii nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le taie fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă doresc să facă această manevră trebuie să își semnalizezi intenția. Dar cel mai important este să se asigure că pot face asta fără să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

„Știi cum se circulă în sensul giratoriu? Nu mai poți să ieși direct de pe banda a 2-a sau a 3-a a sensului giratoriului și să le tai fața celor de pe celelalte benzi, iar dacă vrei să faci această manevră trebuie să îți semnalizezi intenția, să te asiguri că poți face asta fără să pui în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.


Vechea practică nu mai este valabilă conform ultimelor modificări! Conduceți prudent!”, a transmis Poliția Română.

Polițistul Marian Godina se numără printre cei care au comentat la postarea Poliției. 


„Am lucrat 11 ani la Poliția Rutieră, timp în care am soluționat toate tamponările de acest fel, și nu au fost deloc puține, sancționându-l pe cel care ieșea din sens direct de pe banda a doua sau a treia fără să se asigure. 

De altfel am și avut o postare prin 2016 în care explicam de ce e vinovat cel care iese din sens și taie benzile fără să se asigure, dar au fost unii pe atunci, chiar și polițiști, care mi-au sărit în cap că nu am dreptate. Așadar, «vechea practică» nu a fost niciodată corectă, doar pentru cei care nu doreau să înțeleagă în niciun fel că nu au dreptate. Sper că acum s-au lămurit”, ascris polițistul. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noul Cod Rutier - reguli DURE pentru şoferii de peste 70 de ani care vor să mai conducă

Noi tarife RCA. Șoferii vor plăti mai mult pentru polițele de asigurare auto

Ultimele Stiri
abonare newsletter