Auto

21 de numere de înmatriculare verzi, emise deja la Cluj! Sunt destinate exclusiv mașinilor cu emisii zero CO2

Au început să fie eliberate și la Cluj numere de înmatriculare verzi pentru mașinile cu emisii zero CO2. Ce trebuie să faci ca să îți schimbi numărul și cât costă procesul?

Au început să fie eliberate și la Cluj numere de înmatriculare verzi pentru mașinile cu emisii zero CO2 / Foto: Prefectura Cluj Au început să fie eliberate și la Cluj numere de înmatriculare verzi pentru mașinile cu emisii zero CO2 / Foto: Prefectura Cluj

 

 


Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Cluj a început eliberarea numerelor de înmatriculare verzi, anunță Prefectura Cluj.

 


Până în acest moment, au fost emise 21 de numere de înmatriculare verzi.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Aceste numere sunt destinate exclusiv autoturismelor cu emisii zero CO2 (autovehicule pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen).


Persoanele care doresc să își înmatriculeze autovehiculele „verzi” sau să le transcrie trebuie să solicite aceste numere de înmatriculare la ghișeu, odată cu depunerea actelor. Taxa în cuantumul sumei de 40 lei/set (numere la rând) sau 85 lei (numere preferențiale) se poate achita în numerar la ghișeu sau prin intermediul platformei ghișeul.ro.

Programul de preluare a solicitărilor este de luni până joi, în intervalul orar 08:00-21:00 și vineri, de la 08:00 la 14:30. „Vă reamintim că este necesară programarea online, în prealabil, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea ÎNMATRICULARE AUTOVEHICUL, pentru serviciile de înmatriculare/transcriere”, transmite Prefectura Cluj.


Posesorii autovehiculelor care întrunesc condițiile de eligibilitate, pot solicita emiterea duplicatelor numerelor de înmatriculare, pentru această operațiune nefiind necesară programarea online.

La nivelul județului Cluj sunt înmatriculate în total 948 de autovehicule cu emisii nepoluante: 832 de autoturisme, 26 de motociclete, 81 de autobuze și 9 mașini de transport mărfuri. 

CITEȘTE ȘI:

De luni se eliberează numere verzi de înmatriculare pentru mașini cu zero emisii de CO2

România și alte 4 țări din UE vor reducerea cu 90% a emisiilor provenite de la mașini, până în 2035

Ultimele Stiri
abonare newsletter