Artă & Cultură

Trei săptămâni până la FITS 2022. Peste 760 de evenimente vor avea loc în această ediție

Mai sunt trei săptămâni până la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Aflat la cea de a 29-a ediție, FITS are loc în acest an între 24 iunie și 3 iulie.

Aflat la cea de a 29-a ediție, FITS are loc în acest an între 24 iunie și 3 iulie/ Foto: FITS - Facebook Aflat la cea de a 29-a ediție, FITS are loc în acest an între 24 iunie și 3 iulie/ Foto: FITS - Facebook

 

După cum a declarat Constantin Chiriac, Directorul Teatrului Național Radu Stanca și Președintele Festivalului Internațional de Teatru în cadrul unei conferințe de presă, în acest an Festivalul va include nu mai puțin de 768 de evenimente față de 600 câte au fost la ediția precedentă, scrie mesageruldesibiu.ro.


 

În cadrul conferinței de presă a fost anunțat, în premieră, faptul că ediția de anul acesta a FITS a primit Înaltul Patronaj al Președintelui României și Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Federale Germane, o distincție fără precedent la nivel mondial.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Am acordat Înaltul Patronaj ediţiei 2022 a Festivalului Internaţional de Teatru Sibiu având convingerea că organizatorii şi artiştii implicaţi vor demonstra cât de relevante sunt marile valori umaniste pe care istoria noastră europeană ni le-a lăsat moştenire, într-un context grav și complicat precum cel pe care îl traversăm astăzi.

În Sibiu – vechiul Hermannstadt, se va ridica din nou cetatea modernă, efemeră, dar atât de puternică a frumuseţii şi relevanţei artei teatrale. Scena Festivalului va fi, ca şi în ediţiile anterioare, larg deschisă diversităţii identităţilor culturale care fac lumea în care trăim atât de bogată! În plus, FITS 2022 va celebra în acest an parteneriatul dintre România şi Germania, un reper major al parcursului european al ţării noastre în ultimii 30 de ani, dar şi o punte culturală importantă spre afirmarea mondială a patrimoniului nostru comun”, a transmis, în mesajul pentru FITS, Președintele României, Klaus Iohannis.


„Îmi face o deosebită plăcere și onoare să preiau, alături de Președintele României, Klaus Iohannis, patronajul asupra ediției din acest an a Festivalului de teatru de la Sibiu – unul dintre cele mai recunoscute festivaluri de teatru din întreaga Europă.

Festivalul are loc într-un moment special: aniversăm 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie româno-germană, fundamentul relațiilor noastre strânse în plan politic, economic și cultural într-o Europă unită. Prietenia care leagă țările noastre este una mult mai veche, fapt confirmat și de programul recentei mele vizite la București. Prima reprezentanță diplomatică a României în Germania a fost deschisă în urmă cu 150 de ani  – un alt eveniment pe care îl sărbătorim în acest an. Aproape niciun alt loc nu reprezintă mai bine această prietenie și legăturile profunde decât Sibiul”, a transmis Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier cu ocazia FITS.


Constantin Chiriac a declarat în cadrul conferinței de presă că până acum s-au vândut deja 12.000 de bilete dintre cele 20.000 puse în vânzare pentru spectacolele din cadrul Festivalului.

 

CITEȘTE ȘI:

FITS 2022: Încă șase stele strălucitoare pe Aleea Celebrităților

„Faust este” primul spectacol sold-out la FITS 2022!

Ultimele Stiri
abonare newsletter