Artă & Cultură

Încep înscrierile pentru Competiția Locală TIFF 2022. Aproape 300 de filme realizate de clujeni, înscrise în ultimii 12 ani

Filmele regizate de clujeni pot fi înscrise până pe 31 mai în Competiția Locală la Festivalul Internațional de Film Transilvania (17-26 iunie 2022).

Încep înscrierile pentru Competiția Locală TIFF 2022. Aproape 300 de filme realizate de clujeni, înscrise în ultimii 12 ani/ SURSA FOTO: Facebook-Marius Mariș TIFF

 

Festivalul Internațional de Film Transilvania (17-26 iunie 2022) îi invită și în acest an pe cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video din Cluj să se înscrie în Competiția Locală TIFF 2022. 


 

Ajunsă la cea de-a 13-a ediție, inițiativa își propune să descopere, să susțină și să promoveze talentele locale, prezentând și premiind filmele realizate de clujeni. Aceștia își pot înscrie cele mai noi producții în competiție până pe 31 mai, completând AICI formularul online.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Cele mai bune filme vor fi proiectate la TIFF 2022

Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o proiecție pe marele ecran și de o întâlnire cu publicul, la TIFF 2022. Premiul Competiției Locale TIFF, în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, și serviciile de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film, vor fi oferite în urma votului juriului format din trei profesioniști din domeniu. 


Aceștia vor acorda și Mențiunea Specială a juriului - servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film. Câștigătorul Competiției Locale va fi recompensat și cu premiul oferit de Leonidas, partener de tradiție ai proiectului, care la fiecare ediție dăruiește câștigătorului ciocolată pentru un an de zile. 

Pentru a fi eligibile, filmele înscrise în Competiția Locală nu trebuie să depășească 30 de minute. Vor fi acceptate doar producțiile realizate între 30 iunie 2021 – 31 mai 2022, semnate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului. Explorarea diferitelor genuri cinematografice este mai mult decât încurajată, iar pentru a impulsiona vocile noi, nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare. Regulamentul complet poate fi consultat aici: https://tiff.ro/competitia-locala/regulament 


Circa 300 de filme realizate de cineaști clujeni aflați la început de drum au fost înscrise în Competiția Locală în ultimii 12 ani. În tot acest timp, programul a devenit o platformă de acces înspre secțiunile competiționale dedicate în mod obișnuit profesioniștilor. La ediția din 2021, scurtmetrajul Să ne jucăm în continuare, regizat de Farkas Ágnes-Anna, a fost recompensat cu premiul în valoare de 1.500 de euro și serviciile de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film. Mențiunea Specială a juriului i-a fost acordată regizorului Lucian Barbu, autorul scurtmetrajului Apel Nou, Iar filmul re:adapt 25:36, în regia Ioanei Hogman a  primit Mențiunea specială a Fabricii de Pensule.

 


Sursa foto: TIFF-Facebook

CITEȘTE ȘI:

Încep pregătirile pentru TIFF 2022! Retrospectiva ediției cu numărul 20

Regizorul polonez Krzysztof Kieślowski va fi celebrat la TIFF 2022. Amplă retrospectivă la 80 de ani de la nașterea scenaristului

Ultimele Stiri
abonare newsletter