Artă & Cultură

Clujul în filmele vechi românești. Orașul, un „Hollywood al Transilvaniei” în urmă cu 100 de ani. VIDEO

Un colaj cu videoclipuri din mai multe filme vechi românești a fost publicat pe rețelele de socializare. În urmă cu 100 de ani, Clujul era un „Hollywood al Transilvaniei”.

Clujul în filmele vechi românești. Orașul, un „Hollywood al Transilvaniei” în urmă cu 100 de ani. VIDEO Clujul în filmele vechi românești. Orașul, un „Hollywood al Transilvaniei” în urmă cu 100 de ani. VIDEO


 

În grupul de Facebook intitulat „Amintiri din Vechiul Cluj” a fost publicat un colaj de videoclipuri care fac parte din filme vechi românești.


 

Vezi AICI videoclipul cu Clujul în filmele vechi românești.


Acele filme au fost filmate în Cluj-Napoca, în urmă cu 100 de ani, potrivit materialului video, pe când orașul de pe Someș era văzut ca un „Hollywood al Transilvaniei”.

Videoclipul a stârnit multiple reacții în rândul clujenilor, care l-au redistribuit de peste 250 de ori și care au depănat amintiri în secțiunea de comentarii.


Unii dintre ei au observat actori cunoscuți din videoclipurile respective: „Vedem și actori precum Puiu Călinescu, Grigore Vasiliu Birlic; Ba auzim și vocea lui Stefan Mihailescu-Brăila, (în grădina de la Cazino)”, sau chiar locuri din oraș care s-au schimbat de-a lungul timpului:

- „Am zărit și magazinul de jucării de pe fosta 6 Martie”, spune o clujeancă
- „La 0:30, secvența filmată la Clinici, în plan depărtat, dincolo de pasaj, se vede placa comemorativă masivă care era fixată în capul treptelor care duc spre terasa a I-a”, zice alt clujean.


La finalul videoclipului, autorul spune că s-au folosit scene din filmele Escortata, Mingea, Gaudeamus Igitur, Corigenta Domnului Profesor, Pistruiatul.

Sursă video: Marius Sarghi - Amintiri din Vechiul Cluj (Facebook)

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Iernile de altădată de la Cluj. Vizitii între curse, în Piața Unirii, acoperită de zăpadă

Iarnă nebun de frumoasă, în Clujul de altă dată. GALERIE FOTO cu orașul acoperit de zăpadă

Ultimele Stiri
abonare newsletter