Artă & Cultură

Ultimele zile când pot fi văzute mesajele luminoase Lights On din Cluj, București și Chigaco. FOTO

Proiectul Lights On care a stârnit un val de emoții și care a întregit un dialog între Cluj-Napoca, București și Chicago, se apropie de final.

Ultimele zile când pot fi văzute mesajele luminoase Lights On din Cluj, București și Chigaco. FOTO Ultimele zile când pot fi văzute mesajele luminoase Lights On din Cluj, București și Chigaco. FOTO

 

 


„Au mai rămas câteva zile în care cele trei instalații care întregesc un dialog care ne îndeamnă la conexiune pot fi vizitate. „MI-E DOR DE TINE” stârnește valuri de emoție în inima metropolei Chicago, „ȘI MIE” poate fi văzut pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca, iar instalația „TE AȘTEPT” în fața palatului CEC din București.

Mai mult decât niște simple cuvinte, ele au puteri magice – de a ne aduce mai aproape unii de alții, indiferent de distanțe, de a scoate la iveală emoții ascunse și de a aduce un strop de curaj”, au transmis organizatorii festivalului Lights ON.


 

Instalația de lumină „Mi-e dor de tine”, care a luminat la Cluj și la Londra, s-a aprins la începutul lunii noiembrie în Chicago, la clădirea Britannica. 


Situată pe Chicago River, în inima „Windy City”, clădirea Britannica a găzduit timp de două luni instalația dedicată românilor care sunt cuprinși de acest sentiment apăsător și anume dorul. Instalația le transmite că nu sunt uitați, că acasă cineva îi așteaptă, că tot ce fac, fac pentru un scop mai măreț decât ei. Peste 30.000 de români trăiesc oficial în Chicago. Neoficial, peste 100.000 în Chicago Metro Area.

„Mi-e Dor de Tine” reprezintă conexiunea puternică dintre noi toți și generează emoții care rezonează cu fiecare, reamintindu-ne de lucrurile care contează cu adevărat.


Instalația „ȘI MIE” a revenit în 26 noiembrie pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca. Această instalație a oferit un răspuns mesajului „Mi-e Dor De Tine”, afișat în Chigaco.

Potrivit reprezentanțiilor Lights On, instalația „ȘI MIE” invită pe privitori să ia un moment de respiro, un moment în care lasă emoțiile să îi cuprindă și să se lase purtați de magia luminii acolo unde fizic, nu reușesc să ajungem.


În data de 9 decembrie 2021, în fața palatului CEC din București a ajuns înstalația „Te aștept”, ca un răspuns către toți cei care au trecut măcar odată prin emoția despărțirii și totodată și care a întregit dialogul inițiat în Chicago.

Toate aceste trei instalații vor putea fi văzute până pe 7 ianuarie, 2022.

 

CITEȘTE ȘI:

„Invazie” de licurici în Iulius Parc. Lights On revine la Cluj cu o nouă instalație de lumini. Când va putea fi văzută?

Ultimele Stiri
abonare newsletter