Artă & Cultură

Peste 500 de tineri au concertat la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca în cadrul evenimentului muzical „Cântările Cerului”

Sute de tineri au concertat la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului muzical „Cântările Cerului”, ediția I, inițiat de Organizația Creștină „Agape”.

Evenimentul muzical „Cântările Cerului”, ediția I, la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca Evenimentul muzical „Cântările Cerului”, ediția I, la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca

 

 


Peste 500 de tineri au concertat la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca, sâmbătă, 27 mai 2023, în cadrul evenimentului muzical „Cântările Cerului”, ediția I, inițiat de Organizația Creștină „Agape”. Manifestarea, cu tineri și pentru tineri, a fost încadrată în tematica anului omagial 2023, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”.

 


De la ora 16:00, în fața Catedralei Mitropolitane, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, și a Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, cei peste 500 de tineri au încântat auditoriul cu pricesne și cântări religioase închinate Domnului Iisus Hristos și Maicii Domnului, majoritatea facând parte din Tezaurul Oastei Domnului, care anul acesta a împlinit 100 de ani de la înființare. Aceștia au fost dirijați de părintele Ciprian Taloș de la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca.

În deschiderea manifestării, Părintele Mitropolit Andrei a rostit o rugăciune de binecuvântare, le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură și a apreciat acțiunea de propovăduire a Domnului Hristos prin cântec. Ierarhul i-a îndemnat pe tineri să se facă pildă celorlalți „prin purtarea, cuvântul, dragostea, curăția și credința lor”, pornind de la cuvântul Sfântului Apostol Pavel adresat ucenicului Timotei: „Nimeni să nu dispreţuiască tinereţile tale, ci fă-te pildă credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia” (I Timotei, 4, 12).


Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a doua parte a concertului a continuat în Catedrala Mitropolitană, unde Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt duhovnicesc și le-a vorbit celor prezenți despre Sfântul Proroc David – păstor, poet, muzician și împărat – , un model pentru tinerii de azi.

De asemenea, domnul Liviu Baltă, inițiator al evenimentului și director executiv al Organizației Creștine „Agape”, a susținut o alocuțiune și a vorbit despre rolul și importanța acestui eveniment muzical, aflat la prima ediție.


Cei peste 500 de tineri prezenți, împreună cu preoții și coordonatorii lor, au făcut parte din 26 de grupuri parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Clujului, respectiv din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Manifestarea a fost inițiată de Organizația Creștină „Agape”, parteneri media fiind Trinitas TV, Radio Renașterea și Creator.tv.


Organizația Creștină „Agape” din Cluj-Napoca a fost înființată în anul 2009 și este o organizație neguvernamentală creștin-ortodoxă care oferă resurse pentru creșterea copiilor, căsătorie și familie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mesajul ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, de Paște: „Fiecare creştin trebuie să fie un luptător pentru pace. Războiul e irațional”

abonare newsletter