Actualitate

Scriitorul Mircea Cărtărescu, membru de onoare al Inițiativei pentru Cultură Democratică Europeană din Cluj-Napoca

Scriitorul Mircea Cărtărescu a acceptat calitatea de membru de onoare al Inițiativei pentru Cultură Democratică Europeană din Cluj-Napoca.

Mircea Cărtărescu a devenit membru de onoare al Inițiativei pentru Cultură Democratică Europeană Cluj-Napoca/captură foto: Valentin Naumescu Facebook.com Mircea Cărtărescu a devenit membru de onoare al Inițiativei pentru Cultură Democratică Europeană Cluj-Napoca/captură foto: Valentin Naumescu Facebook.com

 

 


Mircea Cărtărescu a devenit membru de onoare al Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) din Cluj. 

 


Anunțul a fost făcut de profesorul Valentin Naumescu (UBB), președintele Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) din Cluj-Napoca

„Prof. univ. dr. Mircea Cărtărescu, – MEMBRU DE ONOARE AL ICDE-România Europeană!


Cu imensă bucurie, onoare și încredere în valorile și potențialul României Europene, Consiliul Director al ICDE (Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană) anunță că scriitorul, profesorul și intelectualul public Mircea Cartarescu a acceptat calitatea de membru de onoare al think tankului nostru.

Prin contribuția sa uriașă, de nivel internațional, la îmbogățirea culturii române, domnul Mircea Cărtărescu face parte de mult din România Europeană.


Această formalizare a apartenenței la o asociație care promovează valorile europene în societatea noastră nu face decât să ajute curentul civic proeuropean din România.

Îi mulțumim pentru privilegiul de fi colegi în ICDE”, a notat Valentin Naumescu, coordonatorul think-tank-ului clujean.


În decembrie 2022, Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) din Cluj-Napoca i-a acordat președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu „Premiul România Europeană”.

Academia Română ar fi refuzat să îl primească pe Mircea Cărtărescu

Academia Română se află în centrul unei controverse, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora scriitorului Mircea Cărtărescu i-ar fi fost refuzată calitatea de membru al prestigiosului for de cultură. 

Recent, în cadrul Secției de Filologie a Academiei Române au fost înaintate mai multe propuneri pentru noi membri ai academiei. Printre cei propuși a fost și Mircea Cărtărescu, care a primit însă doar două voturi.

În 2016, Cărtărescu a criticat modul în care sunt acceptați noi membri în Academia Română.

Scriitorul român cu cea mai mare notorietate națională și internațională, Mircea Cărtărescu, a lansat la finalul anului trecut cel mai recent roman al său – „Theodoros” (Humanitas, 2022), titlu aflat pe primul loc în topul bestsellerurilor de la Târgul de Carte Gaudeamus. 

CITEȘTE ȘI:

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a venit la Cluj. Participă la o conferință la UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter