Artă & Cultură

Nicu Bendea – Stand up Comedy la „Berăria Culturală”

Miercuri, 19 octombrie 2022, la Casino-ul din Parcul Mare, Nicu Bendea a fost protagonistul unui spumos show de Stand up Comedy, în cadrul ediției 102 a Berăriei Culturale.

Bendea: „Era să nu mă lase soacră-mea să vin la această prea-frumoasă seară de cultură. Când să plec, m-o întrebat: „Unde pleci?” I-am zis: „La Berărie”.
Soacra: - „Iară pleci să bei, Porcule!”
Bendea: „Nu, nu, Mămică! Nu merg la o berărie din aia. Mă duc la „Berăria Culturală”. 
Soacra: „Da, da... lasă că știu eu că ți-ai făcut deja o cultură din a bea.”

Bendea: „Clujul ăsta-i al naibii de aglomerat. Ca să ies din garaj mi-o luat jumătate de oră. La ora asta dacă vrei să mergi la Florești, cea mai mare viteză pe care o poți prinde e 5 km la oră. Nu știu cum să vă spun, dar la viteza asta tu nu mai ești șofer. Ești un pieton în mașina ta.
„Așa mă stresează domnu Boc cu locurile de parcare-n Cluj Napoca, că și când parchez mașina în garaj pun bilețel pe parbriz cu telefonul și cu: „Mă scuzați că v-am blocat!.”


Bendea: „Ce tupeu poate să aibă și dl. Boc să le spună la studenți să-și lase mașinile acasă și să circule cu CTP-ul!!! Păi treabă-i asta să-și lase bunătate de BMW din 93 din Sâncraiu Almașului!!! Domnu Boc nu ține cont că amu s-or schimbat vremurile. Nu mai e ca-n vremea studenției lui când cu un borcan de zacuscă cocoșeai toate studentele de pe palier. No, amu dacă n-ai un breloc cu chei de BMW nu te văd blondele. Trec peste tine.”

Bendea:  „Apropo de studenți. Când aud expresia asta: „studenți în ani terminali”, mă gândesc că au vreo boală de Chiricuță. Îs pe ducă. Mă, să merem cu flori la ei, că-s gata. N-o mai duc mult. Ani terminali. Mno! Cum facem să-și prelungească agonia?!Păi mai face doi ani de master. Ăștia-s betegi de-a dreptul. Și când gată vin toate bunicuțele din Ardeal la absolvire, în sala Polivalentă. Baba Niculina: „Îl vezi Zamfiră pe ăl măi mândru de pe scenă? Îl văd. Îi nepotu-mi-u! Așa de bine o învățat în facultate, că și-o găsit slujbă-n domeniu. Lucrează la KFC.
Daaa, Niculină! Ș-al meu nepot o terminat de doi ani. Bravo! Și unde lucră? Păi el m-o adus cu taxi.”


Bendea: „Mă duc cu copilași-n parc și mă vede cineva: Vai, domnu Bendea aveți copiii!!! Da, am și tensiune. De asta de ce nu mă întrebați!!! Of, domnu Bendea, la televezor păreți mai gras, iar pe Facebook sunteți mai slab. Bine, doamnă! Și-n realitate cum sunt? Numa’ urât.”

Bendea: „ În Cluj Napoca dacă vrei să prinzi un loc la creșă musai trebuie să te programezi de când te-ai urcat pe nevastă. Cât dai din buci, pui mâna pe telefon și suni la Primărie să-ți rezervi locul pentru ală micu care încă n-o ieșit, da-i pe drum.”

abonare newsletter