Artă & Cultură

Ultimele trei zile la TIFF 2022. Ce filme trebuie să bifezi până pe 26 iunie?

Au mai rămas numai trei zile de TIFF. Organizatorii au pregătit o serie de filme care trebuie „musai bifate”. Vezi programul până pe 26 iunie.

Ultimele trei zile la TIFF 2022 / Foto: TIFF Ultimele trei zile la TIFF 2022 / Foto: TIFF

 

 


Zilele Filmului Românesc au început la TIFF 2022, iar organizatorii au pregătit niște proiecții speciale.

 


Au mai rămas numai trei zile de TIFF 2022, inclusiv ziua de astăzi, vineri, în care te mai poți bucura de filmele încadrate în ediția din acest an.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Vezi programul complet al festivalului de film și rezervă un loc pe tiff.eventbook.ro.


Zilele Filmului Românesc

Pe 26 iunie, festivalul de film din Cluj-Napoca se va încheia, așa că organizatorii au pregătit o listă cu ce poți să vizionezi.

„E timpul să ne îndreptăm toată atenția către proiecțiile românești din programul TIFF. Multe dintre ele sunt deja Sold Out, dar ți-am pregătit o listă cu filmele la care încă mai poți să găsești bilete disponibile”, au transmis organizatorii.


Lista filme pregătite de organizatori

  •  Balaur, r. Octav Chelaru -Vineri, 24 iunie, ora 10:00 @ Cinema Victoria
  •  Miracol, r. Bogdan George Apetri - Vineri, 24 iunie, ora 12:15 @ Cinema Arta
  •  Crai nou, r. Alina Grigore - Vineri, 24 iunie, ora 12:45 @ Cinema Victoria
  •  Marocco, r. Emanuel Pârvu - Vineri, 24 iunie, ora 15:00 @ Cinema Victoria 
  •  Pentru mine tu ești Ceaușescu, r. Sebastian Mihăilescu - Vineri, 24 iunie, ora 17:00 @ Cinema Arta
  •  Insula, r. Anca Damian - Vineri, 24 iunie, ora 17:15 @ Cinema Victoria
  •  Om-câine, r. Ștefan Constantinescu - Vineri, 24 iunie, ora 19:00 @ Cinema Florin Piersic, - Sâmbătă, 25 iunie, ora 10:00 @ Cinema Victoria
  •  Imaculat, r. Monica Stan, George Chiper-Lillemark - Vineri, 24 iunie, ora 20:00 @ Universitatea Sapientia, - Sâmbătă, 25 iunie, ora 10:00 @ Cinema Arta
  •  Nimic despre dragoste, r. Florin Piersic Jr. - Vineri, 24 iunie, ora 21:15 @ Casa de Cultură a Studenților, - Sâmbătă, 25 iunie, ora 10:15 @ Universitatea Sapientia
  •  Anul pierdut 1986, r. Ligia Ciornei - Sâmbătă, 25 iunie, ora 12:30 @ Cinema Arta
  •  Uneori ninge cu zăpadă, alteori cu întuneric, r. Gabriel Achim - Sâmbătă, 25 iunie, ora 12:30 @ Cinema Victoria

TikTok Get Together

Vineri, pe 24 iunie, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă TIFF premiază cei doi câștigători ai competiției #PovestitorulDeFilm, desfășurată pe platforma TikTok.

„Vino să-i întâlnești aici pe membrii juriului:  Cătălin Ionuț (creator de conținut cu peste 2 milioane de urmăritori), Mara Oprea (actriță și creator de conținut) și Carol Ionescu (actor), dar și pe Paula Kornaszewska, Head of Operations Central and Eastern Europe, TikTok, care va intra într-un dialog cu publicul, juriul și cu experți din cinema despre oportunitățile platformei pentru profesioniștii din industrie.

Accesul la eveniment va fi gratuit”, au transmis organizatorii.

În Piața Unirii Open Air

  •  Maigret, r. Patrice Leconte - Vineri, 24 iunie, ora 21:45

O tânără îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. Comisarul Maigret va încerca să descopere criminalul şi să înţeleagă circumstanţele în care a murit victima.

  •  Stejarul, r. Laurent Charbonnier, Michel Seydoux - Sâmbătă, 25 iunie, ora 21:45

Considerat regele pădurilor, stejarul este un simbol al puterii şi al longevităţii: este cel mai înalt şi impunător arbore din pădurile emisferei nordice. Timp de un an, regizorii Laurent Charbonnier şi Michel Seydoux au urmărit ce se întâmplă cu numeroasele familii pentru care un stejar gigantic înseamnă acasă. Aceste familii convieţuiesc ca într-o adevărată societate şi se confruntă cu probleme legate de vecini, educaţie, solidaritate şi supravieţuire.

  •  Competiția Oficială, r. Mariano Cohn - Duminică, 26 iunie, ora 21:45

Un miliardar decide pe nepusă masă să producă un film legendar şi îi caută pe cei mai buni din industrie. Renumita regizoare Lola Cuevas este aleasă să regizeze, iar curând i se alătură doi actori nemaipomenit de talentaţi şi cu ego-uri pe măsură: Félix Rivero, adulat la Hollywood, şi radicalul actor de teatru Iván Torres. Amândoi sunt legende, dar nu şi buni prieteni. Când Lola îi supune la probe din ce în ce mai excentrice, Félix şi Iván vor fi nevoiţi nu doar să se înfrunte reciproc, ci şi să se reevalueze din temelii.

CITEȘTE ȘI:

TIFF anunță prima ediție SUNSCREEN, un nou festival de film la Constanța

Câștigătorii competiției #PovestitorulDeFilm se întâlnesc la TIFF cu experții internaționali TikTok

Ultimele Stiri
abonare newsletter