Anunțuri

ZMT te invită la muzeu

Cu prilejul celei de-a XIX-a ediții a Zilelor Municipiului Turda vizitatorii Muzeului de Istorie vor beneficia de un program divers și atractiv, care cuprinde expoziții, târg de antichități și produse hand-made, ateliere creative, proiecție de film și, bineînțeles, mult așteptatul concert de jazz!

Anul acesta, concertul de jazz abordează un repertoriu divers, care cuprinde atât standarde de jazz, cât și piese consacrate ale unor artiști din sfera muzicii soul și funk. Proiectul ROOTS s-a înființat în anul 2016 din cinci prieteni, toți venind din sfere muzicale. Profesori și filarmoniști, cu toții buni cunoscători a stilurilor muzicale, membrii trupei au pornit pe drumul jazzului, participând la diverse evenimente de profil, precum: Sibiu Jazz Festival, Jazz in the Park și multe altele.

Târgul de suveniruri și antichități, ce va avea loc atât sâmbătă, cât și duminică, prezintă o gamă variată de lucruri vechi, dar și suveniruri, și creații hand-made, toate inspirate după obiectele de patrimoniu din colecțiile muzeului. La târgul din curtea muzeului veți avea prilejul să vă întâlniți cu producătorii și designerii acestor obiecte minunate, iar la achiziționare veți putea afla poveștile unor piese de pe vremea bunicilor sau a suvenirurilor confecționate manual si cu mult bun gust!


 Și pentru că muzeul este un spațiu viu, iar obiectele de patrimoniu spun o poveste fascinantă, copii și părinți, deopotrivă, sunt așteptați la atelierele creative. În timp ce copiii vor intra în atmosfera și spiritul epocii antice, confecţionând propriile podoabe - cercei și brățări din mărgele de sticlă sablată, coliere-amulete inspirate după bijuteriile romane, părinții vor putea deprinde de la specialiștii muzeului tehnici de antichizare/decorare a mobilierului din lemn masiv și vor afla care sunt materialele necesare, dar și etapele de pregătire a lemnului.

Obiceiul arhaic, încărcat de semnificații complexe, Băbăluda, care supraviețuiește încă pe valea Arieșului, la Buru, este subiectul filmului documentar „BĂBĂLUDA DE LA BURU”, o producție a Casei Colecțiilor 2019, ce va rula în curtea muzeului, sâmbătă, începând cu orele: 20:15.


Așadar, vă așteptam la Muzeul de Istore Turda, str. B.P. Hașdeu, nr. 2 să aniversăm împreună ZMT 2019!

PROGRAM


Vineri, 16 august 2019

10.00 – 18.00 Acces gratuit in spațiile expoziționale


Sâmbătă, 17 august 2019

10.00 – 18.00 Acces gratuit in spațiile expoziționale


11.00 – 20.00 Târg de suveniruri și antichități

11.00 – 16.00 Ateliere de creație pentru adulți și copii

11.00  - 20.00 Expoziția de artă fotografică - Luca Sebastian Vasile. Vernisaj ora 16.00   

19.15 – 20.15 Concert ”Jazz la palat” – Proiectul Roots

20.15 – 20.45 Proiecție film documentar “Babaluda de la Buru”

Duminică, 18 august 2019

10.00 – 18.00 Acces gratuit in spațiile expoziționale

10.00 – 18:00 Târg de suveniruri și antichități

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter