Comunicat de presă privind finalizarea proiectului cu titlul „ASIST - Antreprenoriat Social şi Întreprinderi Sociale în Transilvania”

Data: 25.01.2023

FINALIZAREA PROIECTULUI CU TITLUL
    „ASIST - Antreprenoriat Social şi Întreprinderi Sociale în Transilvania”

Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea dezvoltării sectorului economiei sociale din Regiunea Nord-Vest a României prin consolidarea capacităţii întreprinderilor sociale de a funcţiona într-o manieră autosustenabilă, prin creșterea numărului de entități în economie socială în Regiunea Nord-Vest a României odată cu înființarea a 21 de întreprinderi sociale și crearea a minim 42 noi locuri de muncă.

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 37 de luni, în intervalul 24 Octombrie 2019 - 23 Noiembrie 2022, iar principalele rezultate ale proiectului sunt:

• 6 campanii de informare şi recrutare desfăsurate în Regiunea Nord-Vest a României (județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Bihor);
  • 8 cursuri de formare pentru ocupația de antreprenor în economie socială (120 de persoane);
  • 8 cursuri de perfecționare competențe antreprenoriale (120 de persoane) în vederea înființării de întreprinderi sociale organizate;
  • 1 concurs de planuri de afaceri;
  • 21 de planuri de afaceri selectate pentru finanțare;
  • 21 de întreprinderi sociale nou înființate prin acordarea de subvenții în valoare de maxim 55.000 euro;
  • 3 sesiuni de consiliere în grup cu persoanele selectate pentru finanțare;
  • 21 de întreprinderi noi înființate în Regiunea Nord-Vest a României;
  • 42 de locuri de muncă create de către întreprinderile sociale subvenționate;
  • 1 platformă de tip rețea de sprijin și stabilire de parteneriate;

Valoarea totală a proiectului este de 7.521.406,77 lei, din care 6,327,680.07 lei valoare eligibilă nerambursabilă din partea Uniunii Europene, 1,116,649.34 lei valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național, 63.061,33 lei valoare cofinanțării eligibile a Beneficiarului și 14.016,03 lei valoare neeligibila.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru mai multe informații: