Administrație

Iluminatul public din Florești se extinde pe mai multe străzi

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, anunță demararea lucrărilor de extindere a iluminatului public pe mai multe străzi din localitate.

Mai multe străzi din Florești vor avea iluminat public. FOTO: Facebook / Bogdan Pivariu Mai multe străzi din Florești vor avea iluminat public. FOTO: Facebook / Bogdan Pivariu

 

 


Bogdan Pivariu a anunțat pe rețelele de socializare extinderea rețelei de iluminat public în comuna Florești, un proiect demarat pentru creșterea calității vieții în comunitate. Locuitorii de străzile Iazul Morii, Iazului, Dealul de Jos și Pădurii vor circula în siguranță pe drumurile luminate, odată cu finalizarea proiectului.

 


Rețeaua de iluminat public va fi extinsă cu circa 2,5 kilometri, distanță pe care vor fi monați stâlpi metalicu cu lămpi multiLED moderne și eficiente din punct de vedere energetic, ce pot fi programate de la distanță.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Îmbunătățirea sistemului de iluminat public reprezintă una dintre componentele majore în procesul de dezvoltare a localității. Prin proiectul de extindere a rețelei de iluminat public în comuna Florești dorim sporirea siguranței traficului, a circulației cetățenilor, creșterea confortului și orientării în teren după lăsarea întunericului. 


Proiectul prevede instalarea de becuri LED pentru reducerea cheltuielilor de întreținere și consum redus de energie electrică, precum și extinderea rețelei de iluminat public cu aproape 2,5 km și montarea de noi stâlpi metalici pentru iluminat dotați cu lămpi multiLED preprogramabile, moderne, eficiente energetic și cu o durată lungă de exploatare. 

În această etapă, lucrările de extindere și modernizare a sistemului de iluminat public în Florești vor fi realizate pe străzile Iazul Morii, Iazului, Dealul de Jos, strada Pădurii și sat Luna de Sus”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.


Amintim că în toamna anului trecut, un proiect al Primăriei Florești a primit aprobare de la  Administrația Fondului de Mediu, în cadrul “Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”. Proiectul administrației locale prevedea achiziționarea și instalarea a 314 corpuri de iluminat cu LED.

„Am primit finanțare pentru înlocuirea lămpilor stradale tradiționale cu lămpi de iluminat cu LED. Câteva dintre beneficiile de care ne vom bucura cu toții sunt:


  • economia de energie datorită eficienței acestora
  • costuri cu energia electrică și de întreținere reduse semnificativ
  • realizarea activităților în siguranță, datorită nivelului înalt de iluminare

Străzile care vor beneficia de corpuri noi de iluminat cu LED sunt: Horea 1, Horea 2, Stadionului Someșului, Tineretului, Crișan, Cloșca, Mihail Kogălniceanu, Andrei Mureșanu, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu, Sportului, Nicolae Bălcescu, Gheorghe Doja, Cardinal Iuliu Hossu, Plopilor, Muzeul Apei, Digului, Castanilor”, a comunicat la acel moment primarul Bogdan Pivariu.

CITEȘTE ȘI:

25 de hidranți noi, în Florești, după ce mai multe incendii au izbucnit la blocurile din comună. Primar: „Punem stop incendiilor!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter