Administrație

Cluj vs. Constanța. Clujul are de 4 ori mai multe locuri în creșe și cheltuie de 4 ori mai puțin pe beculețe de Crăciun

Administrația din Cluj-Napoca o „bate” pe cea din Constanța? În orașul de pe Someș sunt de patru ori mai multe creșe și se acordă de patru ori mai puțini bani pentru beculețe de Crăciun decât în Constanța.

Clujul are de 4 ori mai multe locuri în creșe decât Constanța / Foto: Primăria Constanța - Facebook Clujul are de 4 ori mai multe locuri în creșe decât Constanța / Foto: Primăria Constanța - Facebook

 

 


După recepționarea creșei de pe strada Meziad, primarul Emil Boc a anunțat că Cluj-Napoca are o capacitate de 1487 de locuri în creșe, iar alte 257 sunt în stadiu de pregătire.

 


„În momentul de față, în Cluj-Napoca avem 1487 locuri în creșe și se află în stadiu de pregătire alte 257 locuri, după cum urmează:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

- Creșa Negoiu - 90 locuri
- Creșa Parcul Feroviarilor - 28 locuri
- Creșa Borhanci (parte a HUB-ului educațional) - 99 locuri
- Creșa în Dâmbul Rotund - 40 locuri”, a anunțat primarul Emil Boc, în cursul zilei de luni, 20 iunie, în contextul recepției creșei de pe strada Meziad.


În acest context, presa constănțeană a făcut o comparație între situația din orașul de pe Someș și cel de la litoral.

De patru ori mai puține locuri în creșe în Constanța

Conform ct100.ro, în Constanța sunt doar 380 de locuri în creșe la 5.000 de cereri.


Primăria Constanța a anunțat și ea în luna aprilie că la începutul lunii septembrie 2022 vor fi disponibile 380 de locuri în creșele din oraș, iar în cursul anului școlar viitor capacitatea va ajunge la 480.

„În luna septembrie 2022, capacitatea totală a creșelor de stat din Constanța va fi de 380 de locuri, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și mansardare a Creșei nr.1 (90 de locuri) și a Creșei nr.2 (90 de locuri), atunci când capacitatea creșelor va crește cu încă 100 de locuri, urmând astfel a se ajunge la o capacitate totală de 480 de locuri.

Se preconizează ca în timpul anului școlar 2022-2023 să fie redeschise și aceste două creșe. Vor fi comunicate în spațiul public, în timp util, informații cu privire la acest aspect”, a anunțat Primăria Constanța în 15 aprilie, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Clujul cheltuie de patru ori mai puțin pe beculețele de Crăciun

În același timp, sursa citată a arătat că în Cluj-Napoca s-a cheltuit de patru ori mai puțin pentru iluminatul festiv de Crăciun decât Constanța, făcând încă o comparație dintre administrațiile din cele două orașe.

Viceprimarului municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea spunea în luna noiembrie a anului 2021 că luminițele de Crăciun au fost montate în 36 de locații din oraș, iar costurile s-au ridicat la peste 1,2 milioane de lei (mai exact 1,287 milioane lei fără TVA).

Între timp, Primăria Constanța a scos din buzunar circa 5 milioane de lei în anul 2021, fără TVA, adică aproximativ 1 milion de euro, deși primarul Vergil Chițac, tot liberal ca Emil Boc, a anunțat în 2020 că refuză să cheltuie „în continuare sume importante de bani pentru luminițele de sărbători”. Vezi AICI.

CITEȘTE ȘI:

Când se aprind luminile de Crăciun în Cluj? Primăria a cheltuit 1,2 mil. lei pe iluminatul festiv

352 de locuri noi în creșe, în Cluj-Napoca. Boc: „Cei de pe lista de așteptare vor fi repartizați”

Ultimele Stiri
abonare newsletter