Administrație

Ce inițiative culturale primesc bani din bugetul comunei Florești? TIFF, sprijinit cu 85.000 de lei

Primăria Florești alocă suma de 300.000 de lei finanțare nerambursabilă pentru susținerea inițiativelor culturale din comună. 245.000 de lei vor fi alocați inițiativelor sportive.

Ce inițiative culturale primesc bani din bugetul comunei Florești. TIFF, sprijinit cu 85.000 de lei. Foto: Facebook/ Bogdan Pivariu Ce inițiative culturale primesc bani din bugetul comunei Florești. TIFF, sprijinit cu 85.000 de lei. Foto: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Consilierii locali din Florești au votat miercuri pentru alocarea unor finanțări nerambursabile pentru sprijinirea unor inițiative culturale și sportive. Este vorba despre peste jumătate de milion de lei, din care 300.000 de lei pentru cultură și 245.000 de lei pentru sport.

 


Ce asociații și ONG-uri au primit bani?

Asociația Festivalului de Film Transilvania, care organizează TIFF, a primit cea mai mare sumă în cadrul finanțării - 85.000 de lei. 

În ce privește inițiativele culturale, au primit finanțare nerambursabilă următoarele asociații:


  • Asociația Festivalul de Film Transilvania - 85.000 lei;
  • Asociația Filantropică Sfântul Onufire - suma aprobată: 70.000 lei;
  • Fundația Charis - 50.000 lei;
  • Asociația Dor de Horea - 35.000 lei;
  • Asociația Absolut - 15.000 lei;
  • Asociația Magic Puppet - 15.000 lei;
  • Asociația Hope 4 Happiness - 15.000 lei;
  • Asociația Venus - 15.000 lei.

În ce privește inițiativele sportive, au primit finanțare nerambursabilă următoarele: 

  • Asociația Clubul Sportiv de Volei Marius Ciortea - suma aprobată 50.000 lei;
  • Academia de Fotbal Florești - 50.000 lei;
  • Asociația Club Sportiv Sport Cluj 2012 - 30.000 lei;
  • Asociația Club Sportiv Topspin Florești - 30.000 lei;
  • Clubul Sportiv Sporting Cluj-Napoca - 30.000 lei;
  • Asociația Avântul Bradu 1970 - 25.000 lei;
  • Asociația Club Sportiv Atlas Invictus - 15.000 lei;
  • Asociația Club Sportiv Udyoffroadracind - 10.000 lei;
  • Asociația Clubul Sportiv DAOS Cluj - 10.000 lei.

Proiectele de hotărâre au fost aprobate de consilierii locali din Florești cu unanimitate de voturi „pentru”.


TIFF, pentru al doilea an la Florești

Amintim că TIFF începe vineri, 17 iunie și va avea loc în mai multe locații din județ, inclusiv la Parcul Poligon Florești. Anul trecut, Floreștiul a intrat pentru prima dată în rândul locațiilor cu proiecții în cadrul TIFF. 

„La noi acasă a venit lumea filmului, la sărbătorirea primilor 20 de ani de festival, într-o comunitate tânără aflată într-o fantastică dezvoltare, care a dat dovadă că înțelege nevoia de artă și cultură și care, la prima ediție a proiecțiilor în aer liber, a înregistrat o participare de aproximativ 3000 de persoane. Anul acesta vine cu noutăți și crește importanța scenei de film a TIFF. Floreștiul devine un reper tot mai important pe agenda comunității locale dar și internaționale, în perioada 17-26 iunie a.c. Evenimente și ateliere pentru copii și părinți se vor adăuga unui program special de filme destinat iubitorilor lumii de celuloid”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu.


De trei ori mai multe prilejuri de distracție de calitate pentru mici și mari, spectacole în aer liber, în Parcul Poligon din Florești. Aici va fi GAZDA TIFF în familie. 

La Florești se mută un program extins special creat pentru a oferi familiilor o serie de evenimente cu acces gratuit, în cadrul cărora cei mici sunt invitați să exploreze natura, să-și creeze propriile jucării, să se împrietenească cu animalele, să învețe să gătească sau să combată bullying-ul, prin intermediul unor activități distractive și deopotrivă educative. Spațiul va fi deschis publicului în fiecare zi de festival – de luni până vineri, între orele 15:00 și 18:00, iar în weekend, în intervalul orar 10:00-17:00.

Programul complet al atelierelor tematice, îl regăsiți aici: https://tiff.ro/.../de-3-ori-mai-multa-distractie-la-tiff.... Pe „ecranul argintiu” ce va fi amplasat în Parcul Poligon vor rula producții interesante la care publicul spectator va avea acces și pentru care biletele vor putea fi procurate de aici: https://tiff.eventbook.ro/?hall=parc-poligon-floresti.

CITEȘTE ȘI:

Suspans fără limite, comedii savuroase și povești inspirate din întâmplări reale, în secțiunea „Va urma” a TIFF 2022

abonare newsletter