Administrație

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru drumul care va lega Clujul de autostrada Transilvania. Deputatul USR Cluj: „Suntem în întârziere cu 4 luni”

A fost aprobată documentația studiului de fezabilitate pentru Dx A3 Tureni. Urmează avizarea de către Consiliul Interministerial, în 26 mai.

Documentația studiului de fezabilitate pentru Dx A3 Tureni, aprobată. Documentația studiului de fezabilitate pentru Dx A3 Tureni, aprobată.

 

 


Deputatul USR-PLUS Cluj Viorel Băltărețu a anunțat, marți seara, că 19 mai este termenul limită pentru depunerea documentației complete

 


„Documentația a fost pregătită de DRDP Cluj după obținerea acordului de mediu. Ministerul Transporturilor va depune mâine documentația la Consiliu pentru avizare.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Este o etapă premergătoare emiterii HG pentru indicatorii economici și HG pentru expropriere, care, la rândul ei, stă la baza lansării licitației de achiziție-execuție”, a scris Băltărețu, marți, pe pagina sa de Facebook.

Conform deputatului, este nevoie ca decizia Consiliului Interministerial să fie favorabilă pentru a se putea trece în etapa următoare necesară finalizării proiectului.


„E important să evităm piedicile birocratice, pentru că, față de calendarul inițial al proiectului, suntem în întârziere cu 4 luni. Termenul de finalizare anunțat - sfârșit de 2024 - e fezabil încă, în ciuda întârzierilor. Mai mult, se pot accesa fonduri europene în această perioadă, de care trebuie să profităm”, a mai precizat Viorel Băltărețu.

În urmă cu câteva zile a fost emis avizul de mediu pentru Drumul Expres DN1-A3 Tureni.


Drumul Expres, nefinalizat nici în 2021

Conectarea Clujului la Autostrada Transilvania nu s-a concretizat nici în 2021. Drumul de șapte kilometri ar urma să fie gata abia anul acesta.

În primăvara anului 2020, primarul Emil Boc declara că drumul expres ce va lega Clujul la Autostrada Transilvania ar putea fi gata în acel an.

În noiembrie 2020, CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania, prin localitatea Mărtinești. Valoarea contractului semnat cu SC Explan SRL este de 2.707.123,03 lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI:

Piața Mărăști devine de nerecunoscut! Primăria ia din spațiile pentru mașini și le dă pietonilor. Stație de metrou și parking subteran

Ultimele Stiri
abonare newsletter