Administrație

Drumul județean care leagă Măguri Răcătău de satul Măguri, BLOCAT din cauza unei alunecări de teren. FOTO

Drumul județean DJ 107T, care face legătura dintre comuna Măguri Răcătău și satul Măguri este blocat la această oră după surparea unor stânci de pe versanț. Potrivit primarului comunei, s-a deschis o rută alternativă.

Drumul județean care leagă Măguri Răcătău de satul Măguri, BLOCAT din cauza unei alunecări de teren. FOTO/Sursa foto: Info Trafic 24 Drumul județean care leagă Măguri Răcătău de satul Măguri, BLOCAT din cauza unei alunecări de teren. FOTO/Sursa foto: Info Trafic 24

 

Drumul județean DJ 107 T este blocat la această oră după ce mai multe stânci de pe versant s-au surpat și au acoperit o porțiune de drum.


 

Potrivit primarului comunei Măguri-Răcătău, Alexandru Livescu, a declarat că în urma alunecării de teren nu au fost înregistrate victime, iar în acest moment s-a deschis o rută alternativă.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


 

„Am venit de dimineață cu cei de la Drumuri Județene și am discutat cu cei de la Prefectură. Este vorba despre o alunecare de teren de o cantitate în jur de 250 metri cubi de material venit de versant, piatră, stânci, pământ, au acoperit complet drumul. 


Drumul se află în situl Natura 2000 cuprins, este pe căile Someșului Rece și după mai multe discuții este necesară o comisie care va decide cum se va face degajarea, cu mutarea materialului sau împingerea lui pe albia râului. Asta vor decide cei de la Apele Române și Situl Natura 2000. 

Între timp noi am deschis ruta alternativă spre satul Măguri, este un drum comunal care pe timpul iernii este închis circulației publice, dar fiind situația actuală l-am deschis și am aruncat material antiderapant”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Alexandru Livescu.


 

CITEȘTE ȘI:

Alunecări de teren, drumuri distruse și case degradate, în mai multe comune din Cluj, în urma zăpezii și a ploilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter