Administrație

Primarul din Be'er Sheva îi solicită lui Emil Boc să reconsidere decizia de a numi o stradă după Nicolae Paulescu

Ruvik Danilovich, primarul orașului Be’er Sheva, înfrățit cu Clujul, i-a trimis o scrisoare primarului Emil Boc, prin care îi solicită să reconsidere decizia de a numi o stradă după Nicolae Paulescu, scrie Newsweek.

Primarul din Be'er Sheva îi solicită lui Emil Boc să reconsidere decizia de a numi o stradă după Nicolae Paulescu Primarul din Be'er Sheva îi solicită lui Emil Boc să reconsidere decizia de a numi o stradă după Nicolae Paulescu

 

 


 

Edilul din Be’er Sheva, oraș înfrățit cu Clujul din 1991, i-a scris o scrisoare edilulul Emil Boc, în care l-a rugat să reconsidere decizia de a numi o stradă după Nicolae Paulescu. Ruvik Danilovich l-a rugat pe Emil Boc să onoreze memoria milioanelor de evrei care au fost omorâți în Holocaust, între care și evrei români, scrie Newsweek.


 

O stradă din incinta parcului industrial Tetarom I ar urma să primească numele omului de știință Nicolae Paulescu, un personaj controversat din cauza atitudinii sale antisemite. Primăria Cluj a scris Prefecturii la începutul lunii ianuarie, cerând un aviz pentru a numi o stradă „Nicolae Paulescu”, conform unor documente prezentate de Newsweek. Cererea de avizare poartă semnătura lui Emil Boc. Nicolae Paulescu, om de știință cu contribuții în descoperirea insulinei, a militat pentru exterminarea evreilor și a fost co-fondator al unui partid de extremă dreapta, din care s-a desprins Mișcarea Legionară. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


În scrisoarea deschisă trimisă de primarul din Be’er Sheva lui Emil Boc, Ruvik Danilovich arată că a aflat despre inițiativa primarului din Cluj de la o organizație a supraviețuitorilor Holocaustului din Israel, Center Organizations for Holocaust Survivors, scrie Newsweek.

Această organizație i-a adus în atenție edilului din Be’er Sheva că prof. Nicolae Paulescu a fost un antisemit, numele său fiind asociat cu rasismul științific, fiind și fondator al unui partid fascist și care a scris numeroase articole împotriva evreilor.


„Domnule primar, fac un apel la dvs. să vă schimbați decizia și să onorați memoria milioanelor de evrei care au fost omorâți în Holocaust, între ei și evrei români”, a mai scris primarul din Be’er Sheva, potrivit sursei citate.

Edilul din Israel i-a mai trimis lui Boc și coperta uneia din scrierile lui Paulescu, intitulată „Degenerarea rasei jidănești”.

 Primăria vrea „să boteze” o stradă din Cluj-Napoca „Nicolae Paulescu”

Primăria Cluj-Napoca a adresat recent Prefecturii Cluj o solicitare pentru avizarea denumirii unei străzi din parcul industrial Tetarom I „Nicolae Paulescu”. Cererea Primăriei Cluj va fi discutată vineri, 25 februarie 2022.

 Cercetările sale cu substanța care a făcut ca diabetul să nu mai fie o boală mortală ar fi premers cu doi ani pe cele pentru care Frederick Grant Banting şi John J.R. Macleod, de la Universitatea din Toronto, au primit Premiul Nobel. Contribuțiile sale științifice sunt însă umbrite de umbrite de ceea ce a fost considerată „sălbăticie antisemită“ din partea sa. „Cercetătorul a inventat argumente științifice pentru justifica o așa zisă inferioritate a evreilor”, scrie Presshub.

CITEȘTE ȘI:

Primăria vrea „să boteze” o stradă din Cluj-Napoca „Nicolae Paulescu”. Omul de știință, militant al exterminării evreilor

Etichete: nicolae paulescu
Ultimele Stiri
abonare newsletter