Administrație

Cum vor schimba meseriile viitorului România. Suntem ultimii la digitalizare

Uniunea Europeană mizează pe digitalizare și tranziția verde în cursa pentru redresare post-pandemică. Solicitarea Comisiei este ca digitalizarea să beneficieze de 20% din banii alocați fiecărui stat membru UE prin Mecanismul de redresare și reziliență.

Cum vor schimba meseriile viitorului România. Suntem ultimii la digitalizare Cum vor schimba meseriile viitorului România. Suntem ultimii la digitalizare

 

 


Asta înseamnă aproximativ 6 miliarde euro din cele aproape 30 de miliarde alocate României prin PNRR (din care 14,24 miliarde de euro sub formă de granturi și 14,94 miliarde de euro sub formă de împrumuturi).

 


Ce face UE pentru a ameliora efectele transformării digitale asupra celor mai vulnerabili dintre europeni și cum poate România să formeze angajați competitivi în meseriile viitorului?

Locurile de muncă, într-o continuă dinamică

Șofer Uber, livrator de mâncare, influencer, dezvoltator de aplicații, expert în inteligență artificială – toate aceste meserii sunt posibile datorită unor tehnologii care nu existau sau nu erau destul de accesibile în urmă cu un deceniu. 


Citește materialul integral pe PressHUB.

CITEȘTE ȘI:

AUR a întocmit „lista neagră” a jurnaliștilor din România: „Până la crimă e doar un pas”

abonare newsletter