Administrație

Modernizarea Căii Mănăștur, în faza de proiectare. Lucrările ar trebui să înceapă peste trei luni

A fost demarată faza de proiectare în ceea ce privește implementarea proiectului modernizării Căii Mănăștur. Momentan, circulația nu este afectată în zonă.

Proiectul privind modernizarea Căii Mănăștur a intrat în faza de proiectare. Proiectul privind modernizarea Căii Mănăștur a intrat în faza de proiectare.

 

 


Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat pentru Monitorul de Cluj că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare în zona vizată de proiect.

 


„Da, am dat ordinul. Se începe cu proiectarea, deci nu sunt acum probleme de circulație”, a spus edilul.

Lucrările vor demara în aprilie

Durata totală a implementării contractului este de 18 luni, din care, 3 luni sunt alocate proiectării. Astfel, conform proiectului, lucrările ar trebui să înceapă în luna aprilie a acestui an.


Licitația pentru servicii de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” a fost lansată în luna iulie 2021.

Contractul este estimat la 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare, bani împărțiți astfel, conform caietului de sarcini al lucrării: Etapa I - valoarea estimată a serviciilor de proiectare, inclusiv asistența din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor este de 1.242.692,74 lei fără TVA; Etapa II - valoarea estimată a lucrărilor este de 26.584.142,61 lei fără TVA. Valoarea capitolului de diverse și neprevăzute este de 4.033.399,92 lei fără TVA și nu este inclusă în valoarea estimată a lucrărilor.


Ce lucrări vor fi realizate pe străzile vizate?

Conform documentației puse la dispoziție de municipalitate, proiectul „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” prevede următoarele investiții:

- Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
- Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
- Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
- Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
- Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
- Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta Calea Mănăștur după modernizare? GALERIE FOTO

abonare newsletter