Administrație

COZI la Primărie în prima zi de plată a impozitelor locale - FOTO

Zeci de clujeni au format cozi la sediul Primăriei Cluj-Napoca luni, 10 ianuarie, în prima zi de plată a impozitelor locale.

Zeci de clujeni au format cozi la sediul Primăriei Cluj-Napoca luni, 10 ianuarie, în prima zi de plată a impozitelor locale.

 

 


Clujenii au format cozi la sediul primăriei luni, pentru a-și plăti impozitele locale și alte taxe, aceasta fiind prima zi din an pentru plata dărilor. În fotografia publicată pe grupul Clujul Civic, se poate observa că majoritatea persoanelor care stau la coadă sunt persoane în vârstă, însă sunt și tineri clujeni care au ales plata fizică a taxelor la sediul primăriei.

 


În 2022, prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este 10 ianuarie. Prima zi de plată din anul 2022 pentru celelalte taxe a fost 3 ianuarie, atunci când, la primele ore ale dimineții, s-au format de asemenea cozi de zeci de persoane la primărie. 

Clujenii pot plăti impozitele și online

Clujenii pot plăti taxele și impozitele locale și online, pe site-ul primăriei. Pentru plata abonamentelor de parcare, există două tipuri de plăți online:


– fără autentificare: abonamentele pentru zona centrală (abonamentele de parcare pentru zona centrală 2 și abonamentele de parcare pentru riverani zona centrală 1 și 2) – pot fi plătite online oricând, devenind valabile începând cu 3 ianuarie 2022.

– cu autentificare: abonamentele pentru riverani (cartiere). Aceste abonamente pot fi plătite online începând cu data de 3 ianuarie 2022.


Cum se face plata online a impozitelor?

Primăria Cluj-Napoca a publicat un video explicativ privind plata online a taxelor și impozitelor locale, în care este explicată pas cu pas procedura. Videoclipul poate fi vizionat mai jos:

Ghișeele pentru încasarea abonamentelor de parcare sunt deschise din data de 10 ianuarie.


În perioada 31.12.2021 – 09.01.2022 nu se vor emite certificate de atestare fiscală ca urmare a operaţiunilor de închidere şi deschidere de an (nu va fi acces la baza de date de taxe şi impozite). Cererile pentru alocarea unor noi abonamente de parcare pentru riverani pot fi depuse începând cu data de 3 ianuarie 2022 online, pe site-ul Primăriei, la secțiunea Cerere parcare.

CITEȘTE ȘI:

Coadă la Primăria Cluj-Napoca, de la prima oră a dimineții. Clujenii se înghesuie la depunerea cererilor de parcare. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter