Administrație

Pași înainte pentru construirea pasajului de pe Tăietura Turcului. Proiectul, în etapa de licitație publică. Cum va arăta zona? VIDEO

Pasajul de la Tăietura Turcului a intrat în procedura de licitație publică, anunță primarul Emil Boc. Valoarea proiectului se ridică la peste 20 de milioane de euro.

Proiectul care prevede construirea pasajului de pe Tăietura Turcului a intrat în licitație. Proiectul care prevede construirea pasajului de pe Tăietura Turcului a intrat în licitație.

„Un alt proiect major al Clujului avansează decisiv în direcția realizării lui. Pasajul Tăietura Turcului este parte a proiectului de modernizarea a căii ferate de la Cluj-Napoca la Episcopia Bihor. Primele două tronsoane din acest proiect, care cuprind și Pasajul Tăietura Turcului, au fost scoase la licitație la sfârșitul săptămânii trecute. Informația a fost confirmată și în cadrul dezbaterii consacrate «Anului European al Căii Ferate» la care am participat în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România”, a spus primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, luni.

Studiul de fezabilitate al Pasajului Tăietura Turcului a fost realizat de Primăria Cluj-Napoca și a fost inclus în proiectul general de modernizare a căii ferate Cluj-Episcopia Bihor.


Proiectul costă peste 20 milioane de euro și va fi finanțat din fonduri europene.

Proprietarii de case din zonă, nemulțumiți de proiect

Clujenii care dețin case pe strada Tăietura Turcului, în zona în care se va construi pasajul, s-au arătat nemulțumiți de faptul că pasajul va trece peste o parte din proprietățile lor. Viceprimarul Dan Tarcea spunea în luna apirlie a acestui an că proprietarii au fost înștiințați de acest lucru chiar de când și-au achiziționat terenul.


De asemenea, Tarcea a precizat că cei care au o casă în zonă vor putea contesta doar suma cu care terenurile lor vor fi expropriate, dar nu și soluția.

Se lucrează la proiecte precum metroul și Centura Metropolitană

Edilul a precizat că și alte proiecte majore ale Clujului se află „în fază avansată de pregătire”, fiind vorba despre:


- Legarea Clujului la Autostrada Transilvania
- Centura Metropolitană a Clujului
- Metroul
- Trenul Metropolitan
- Spitalul Regional de Urgență.

CITEȘTE ȘI:

S-a redeschis circulația pe podul peste Arieș din Turda! FOTO

abonare newsletter