Administrație

Se circulă fără restricții pe Bulevardul 21 Decembrie. Lucrările, aproape de finalizare

Lucrările la partea carosabilă pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 au fost finalizate și circulația mașinilor se desfășoară, pentru prima dată în ultima jumătate de an, în condiții normale.

Foto: arhivă Foto: arhivă

 

 


Șoferii pot circula pe Bulevardul 21 Decembrie fără restricții, întrucât lucrările la partea carosabilă s-au încheiat. 

 


În prezent, se mai lucrează la trotuarele din zona centrului comercial Sora și a Hotelului Victoria, dar și la piațeta care va fi amenajată în fața Bisericii Sfântul Petru. De asemenea, se lucrează la îngroparea cablurilor și la înlocuirea stâlpilor de iluminat public.

„Partea carosabilă este gata, s-a făcut și marcajul provizoriu, pentru că doar în primăvară se va putea face marcajul permanent. Trotuarele sunt aproape gata, mai avem un tronson de trotuare vizavi de Sora la care se lucrează și firma a reușit să se încadreze în termenele pe care ni le-am asumat împreună. 


Odată cu venirea frigului, dacă timpul o să permită, se va lucra în ritmul de până acum, cu toate forțele, dar dacă vremea nu o să permită, atunci o să fie făcute lucrările în momentul în care vremea o va permite. Până în acest moment, s-au încadrat în termenele din contract și mai au încă 4 luni până la finalizarea acestuia, deci mai este timp pentru finisaje, de pus piatra lângă stâlpi, de demontat stâlpii de electricitate vechi, de relocat conductele și cablurile în subteran, încă mai sunt componente de acest fel ale lucrării”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, pentru Monitorul de Cluj.

Două stații de autobuz se vor muta

În cadrul lucrării, copertinele aferente unui număr de două stații de autobuz se vor muta cu câteva zeci de metri. Este vorba de stația de la Sora, despre care Monitorul de Cluj a scris duminică și care se va muta cu câțiva metri mai aproape de Sora, astfel încât statuia lui David Ferencz va fi vizibilă de la drum, dar și despre stația de la clădirea The Office, care se va muta înspre Compania de Apă.


„Deocamdată, lucrarea nu este gata. Aceasta trebuie finalizată la începutul lunii aprilie 2022. Legat de stația de la Sora, copertina respectivă se va muta înspre Sora, astfel încât să se vadă statuia lui David Ferencz. Aș vrea să mai menționez că statuia a fost amplasată acolo când era deja vechea copertină, știind că urmează să fie un proiect în acest sens și copertina va fi mutată.  Și la The Office o să fie o reorganizare a zonei și stația va fi mutată puțin înspre Compania de Apă. Celelalte stații nu se mută, mari modificări nu sunt, doar copertinele se mută într-o parte sau alta, astfel încât să fie mult mai eficient utilizate și să nu încurce nici circulația pietonală, să fie vizibile clădirile, deci practic ele sunt optimizate”, a completat viceprimarul. 

CITEȘTE ȘI:

Se termină „calvarul” de pe Bulevardul 21 Decembrie. Emil Boc: „Știu că au fost mulți nervi în trafic și multă supărare”

abonare newsletter