Actualitate

Update: Stația de autobuz va fi mutată. Statuia lui Dávid Ferenc, „ascunsă” în spatele stației de autobuz Sora - FOTO

Statuia lui Dávid Ferenc, fondatorul bisericii unitariene din Transilvania, abia de se poate observa din cauza modului în care a fost poziționată stația de autobuz Sora din Cluj-Napoca.

Statuia lui Dávid Ferenc, „ascunsă” în spatele stației de autobuz Sora: „Putea fi mutată stația 10 m înspre Mărăști” FOTO Statuia lui Dávid Ferenc, „ascunsă” în spatele stației de autobuz Sora: „Putea fi mutată stația 10 m înspre Mărăști” FOTO

 

 


UPDATE: Stația de autobuz va fi mutată

 

Viceprimarul Dan Tarcea a clarificat situația stației de autobuz de la Sora, arătând că aceasta nu va fi locația sa finală, ci va fi mutată până la finalizarea proiectului de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989. 


„Copertina se va muta până la sfârșitul proiectului. Nu este locul stației acolo. Statuia a fost amplasată după ce a fost pusă stația”, a transmis viceprimarul Dan Tarcea pentru Monitorul de Cluj.

Știrea inițială

Laura Laurențiu, fost jurnalist, a atras atenția pe rețelele de socializare că stația de autobuz Sora din Cluj-Napoca este amplasată chiar în fața statuii lui Dávid Ferenc, care abia se mai vede.


De asemenea, Laura se întreabă dacă stația nu putea să fie mutată 10 metri mai înspre cartierul Mărăști ca să poți vedea statuia „în toată frumusețea ei”:

„Clujul nu-i un oraș pe care să-l dea frumusețea afară din casă, dar cu puțină atenție la detalii ar putea avea colțuri fermecătoare. Cum ar fi locul unde e statuia lui Dávid Ferenc.


Putea fi mutată stația aia de autobuz 10 metri mai înspre Mărăști, ca să vezi statuia în toată frumsețea ei? Putea. Dar na, asta ar însemna ca pentru cei de la Urbanism să conteze detaliile sau să gândească mai departe de vârful nasului. Nu e cazul.

PS: Dávid Ferenc a fost cel care a pus bazele unitarianismului, o religie care a pornit de la Cluj și care are reprezentanți precum Sir Isaac Newton, Edvard Grieg, Béla Bartók, Florence Nightingale sau Linus Pauling. Zic că ar merita să se vadă. Nu, domnule Emil Boc?”


CITEȘTE ȘI:

Protest eșuat anti-restricții, sâmbătă, la Cluj-Napoca. Se strigă „Libertate, fără certificate!” VIDEO

FOTO. Cum arată strada Dávid Ferenc, după modernizare

Ultimele Stiri
abonare newsletter