Administrație

Cum va arăta metroul din Cluj? Vezi simularea VIDEO

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a publicat o simulare VIDEO a câtorva stații ale viitorului metrou. Vezi cum va arăta metroul clujean.

Cum va arăta metroul din Cluj? Prima simulare VIDEO cu stațiile viitorului metrou Cum va arăta metroul din Cluj? Prima simulare VIDEO cu stațiile viitorului metrou


În imaginile de mai jos puteți vizualiza o simulare video a câtorva stații ale viitorului metrou clujean.

În ședința extraordinară a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat proiectul privind Studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou.


Opțiunea de traseu recomandată prin acest studiu este: Florești - Piața Unirii - Piața Mărăști - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor. Traseul va avea o lungime de 21,03 km și va dispune de 19 stații.

Investiția totală: 2.052.196.984 EURO. Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, iar finanțarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, Alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs.

CITEȘTE ȘI:

Studiul de fezabilitate al metroului a fost aprobat. „Proiectul secolului la Cluj”, votat de aproape toți consilierii locali

Vot în unanimitate pentru metrou, dat de consilierii locali din Florești

Ultimele Stiri
abonare newsletter