Administrație

Urmează să fie aprobat Studiul de fezabilitate al metroului. Va costa peste două miliarde de euro și va fi construit în 10 ani

Proiectul de hotărâre privind adoptarea Studiului de fezabilitate al metroului de la Cluj se va afla pe masa consilierilor locali, luni, 22 noiembrie, în ședință extraordinară.

Sudiul de fezabilitate al metroului, adoptat în ședință extraordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca. Sudiul de fezabilitate al metroului, adoptat în ședință extraordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Astfel, consilierii locali clujeni vor vota luni proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții „Tren metropolitan Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiții” – componenta investițională Magistrala I de Metrou.

Conform documentației, valoarea proiectului este mai mare decât cea prevăzută inițial, costul fiind ridicat la 2.052.196.984 euro, echivalentul a 10.112.816.297 lei.


Anterior publicării documentației din cadrul studiului de fezabilitate, valoarea proiectului metroului era de aproximativ un miliard de euro.

De asemenea, durata de realizare a investiției este de 10 ani și 6 luni (128 de luni), din care, 18 luni - proiectare preliminară, 14 luni - procedurile de licitație, 96 luni - proiectare și execuție lucrări, inclusiv achiziție material rulant.


Lungimea totală a metroului este de 21,03 km, iar finanțarea se va face din fonduri europene, guvernamentale precum și din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca și al comunei Florești.

CITEȘTE ȘI:

Metroul din Cluj va avea peste 500 de angajați. Vor dispărea aproape 30.000 de mașini din oraș. 1,7 miliarde de euro, investiția totală

Ultimele Stiri
abonare newsletter