Administrație

Încep lucrările de lărgire pe Calea Mănăștur. Milionarul Sile Pușcaș vrea 2 milioane de euro pe terenul donat

Lucrările de lărgire la Calea Moților, Calea Mănăștur și alte trei străzi urmează să înceapă. Licitația a fost finalizată, iar contractul trebuie semnat, dar milionarul Sile Pușcaș cere Primăriei 2 milioane de euro pe terenul donat.

Milionarul Sile Pușcaș cere Primăriei Cluj-Napoca suma de 2 milioane de euro, pe care a donat-o inițial pentru lărgirea Căii Mănăștur Milionarul Sile Pușcaș cere Primăriei Cluj-Napoca suma de 2 milioane de euro, pe care a donat-o inițial pentru lărgirea Căii Mănăștur

 

 


Proiectul de modernizare vizează Calea Moților, Calea Mănăștur, strada Uzinei Electrice, Oțetului și Mărginașă.

 


Durata de execuție a proiectului este de 18 luni, dintre care 3 luni proiectarea și 15 luni execuția lucrărilor:

„Am finalizat licitația pentru modernizarea Calea Moților - Calea Mănăștur, strada Uzinei Electrice, Oțetului și Mărginașă, adică acea lărgire de la Fabrica de Bere și conexiunea cu Polivalenta. Luni voi semna contractul pentru această lucrare, iar durata de execuție este de 18 luni din care trei luni proiectarea și 15 luni execuția lucrărilor”, a spus Emil Boc la o emisiune radio.


Primarul municipiului Cluj-Napoca susține că acest proiect va rezolva ambuteiajul de la Fabrica de Bere și va crea o arteră de legătură cu Podul Garibaldi:

„Acea lucrare, pe lângă că ne va permite să rezolvăm ambuteiajul de la Fabrica de Bere, la Platinia, va crea și o arteră de legătură cu Podul Garibaldi, cu partea cealaltă a orașului, și vom putea să trecem la planul de implementare a unor linii dedicate de transport în comun, inclusiv pe această axă importantă a orașului, dinspre Mănăștur spre Centru. Eliminăm sugrumarea care există la USAMV, la fosta Fabrică de Bere. Deci s-a finalizat licitația, semnăm contractul, 18 luni mergem mai departe”


Sile Pușcaș cere Primăriei 2 milioane de euro

Milionarul Sile Pușcaș care deține Platinia cere Primăriei Cluj-Napoca suma de 2 milioane de euro, contravaloarea terenului pe care l-a donat.

Boc este „foc și pară” pe acțiunile milionarului și spune că „în loc să mulțumească pentru că zona va fi mai aerisită” și pentru că se va crea un „spor de activitate”, el mai vrea „2 milioane de euro din banii clujenilor, că s-a răzgândit”:


„La Platinia cere 2 milioane de euro după ce noi i-am aprobat să construiască Platinia, doar dacă donează terenul pentru a se face lărgirea drumului. El și-a făcut Platinia, și-a pus bănuții în buzunar și acum nu mai recunoaște că a donat la Primărie terenul. Plătiți și acum din nou. În loc să spună mulțumesc și că lărgirea va ajuta acel complex. Pe mine mă enervează atitudinea investitorului, acea lărgire mai mult va pune în valoare complexul lui. Va fi o zonă mult mai aerisită, mai largă. Se va crea o piațetă și, în loc să mulțumească orașului pentru că se va crea un spor de atractivitate, el spune că mai vrea 2 milioane de euro din banii clujenilor, că s-a răzgândit, nu mai vrea să doneze”, a mai spus Boc.

Boc: „Dacă el nu dona, noi nu aprobam Platinia acolo”

Edilul spune că dacă Sile Pușcaș nu dona terenul Primăriei, aceasta nu îi aproba construcția mall-ului Platinia acolo, aceasta fiind înțelegerea dintre primar și milionar:

„Ca să ne înțelegem! Dacă el nu dona la Primărie, noi îi aprobam să facă mall-ul Platinia. I-am spus că nu se poate facem decât dacă lărgim acolo. Ca să lărgim, avem nevoie de terenul acesta. Atunci, fie aștepți până se lărgește și nu faci Platinia până în 2023 când se termină lucrarea sau, dacă nu, donezi terenul Primăriei. A spus că „Da, domnule primar! Semnez cu toate mâinile”. A fost la notar și a semnat. Acum când a văzut că se face lărgirea, a revenit și ne-a dat în judecată ca să îi dăm 2 milioane de euro. Păi când ai fost serios omule, atunci când ai făcut investiția și ai luat niște bani, sau acum când vrei să mai iei niște bani de pe oraș, oraș care îți pune în valoare investiția. Oricât aș vrea să înțeleg dimensiunea asta privată, există o limită în toate”, a spus Emil Boc.
 

CITEȘTE ȘI:

Continuă scandalul între Boc și milionarul Sile Pușcaș: „E ilegal ce faceți. Minciuna are picioare scurte”

Încep EXPROPRIERILE pentru lărgirea Căii Mănăștur. Ce sume primesc proprietarii?

Ultimele Stiri
abonare newsletter