Administrație

Atenție, șoferi! Lucrări pe sectorul de drum situat în localitatea Gârbău.

În cadrul lucrărilor de întreținere aflate în derulare pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1, Consiliul Județean Cluj a demarat asfaltarea sectorului de drum situat pe raza localității Gârbău.

| Foto: Consiliul Județean Cluj | Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


În cadrul lucrărilor de întreținere aflate în derulare pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1, Consiliul Județean Cluj a demarat asfaltarea sectorului de drum situat pe raza localității Gârbău.

 


Astfel, lucrările de asfaltare vor fi executate pe un sector de drum în lungime de 3,2 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 3+200.

„Infrastructura rutieră rămâne o prioritate absolută întrucât aceasta contribuie esențial la accelerarea dezvoltării socio-economice a județului. Profitând și de vremea foarte bună, vom lucra, concomitent, pe cât mai multe drumuri județene”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


În această etapă se execută lucrări de frezare a zonelor deteriorate, plombarea acestora cu îmbrăcăminți asfaltice și, în paralel, lucrări de așternere a covorului asfaltic. 

În ansamblu, lucrările vizează un sector de drum în lungime de aproape 22,5 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 22+450.


Urmează a fi, astfel, desfășurate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, refacerea terasamentelor deteriorate, ridicarea la cotă a căminelor existente, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, completarea de acostamente, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, curățarea albiilor sub poduri, întreținerea drumurilor laterale, refacerea trotuarelor cu pavaj din dale și refacerea bordurilor deteriorate în localitățile Aghireșu și Leghia.

În baza unui alt contract, pe raza localității Gârbău sunt executate lucrări de realizare a aproximativ 150 de accese de la proprietăți la drumul județean. În această fază, au fost deja realizate peste 95% dintre accese.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se lucrează la consolidarea străzii Uliului. Emil Boc: „Situaţia este sub control. Termenul de finalizare este de trei luni”

Primăria continuă dezvoltarea proiectelor sociale. Sprijinul financiar pentru plata chiriei, majorat la 300 de euro. Perioada de suport, extinsă de la 3 la 5 ani.

abonare newsletter