Administrație

Colaborare Cluj - Eindhoven în domeniu inovării și IT. Vizită a delegației Universității Tehnice Eindhoven la Primăria Cluj-Napoca.

La Primăria Cluj-Napoca a avut loc o întrevedere cu delegația Universității Tehnice Eindhoven din Olanda, regiunea Brabant, parte a consorțiului european Cities 4.0.

Întrevedere la Cluj-Napoca cu delegația din Olanda - Universitatea Tehnică Eindhoven. FOTO: Emil Boc/Facebook Întrevedere la Cluj-Napoca cu delegația din Olanda - Universitatea Tehnică Eindhoven. FOTO: Emil Boc/Facebook

 

 


La Cluj-Napoca a fost prezent Lambert van Nistelrooij, fost membru al Parlamentului European, care a reprezentat Țările de Jos în calitate de europarlamentar și viceguvernator al Consiliului de Administrație a regiunii Brabant, a transmis primarul municipiului, Emil Boc. 

 


„Scopul principal al delegației este acela de a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente. Fiecare oraș dorește să își consolideze avantaje competitive de neîntrecut, iar în cazul nostru, un avantaj de necontestat este reprezentat de universități. Un exemplu în acest sens este Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca care a deschis recent un hub digital și pregătește demersurile pentru a-și construi propriul centru de Inteligență Artificială.

Brainport Eindhoven, o agenție de dezvoltare a zonei Eindhoven, este un hub ecosistemic ale cărui verticale se axează pe sprijinirea firmelor din domenii precum: viitorul mobilității, social connection & networking, dar și atragerea de noi talente. În aceeași manieră, putem conecta Clujul de Europa prin soluții inteligente de mobilitate metropolitan și proiecte internaționale testate în hubul urban-rural de lângă Cluj”, a anunțat Emil Boc. 


Cluj-Napoca, în Consorțiul Cities 4.0 

Municipiul Cluj-Napoca a fost invitat în anul 2022 în Consorțiul Cities 4.0, coordonat de Universitatea Tehnică din Eindhoven, în cadrul căruia se află și Espoo, Eindhoven, Bologna, Leuven și Tartu. Consorțiul Cities 4.0 face parte din PRI (Partnerships for Regional Innovation), un proiect pilot care sprijină teritoriile Europei cu strategii de inovare pentru schimbări locale. 

Articol realizat de Oana DOROȘENCO


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Science Campus Cluj. Cum vrea Clujul să devină „un pol regional de tehnologie și inovare”, printr-un centru de cercetare amenajat pe 8 ha de teren.

abonare newsletter