Administrație

Parcul Zorilor din Observator va fi deschis de 1 martie. Boc: „Vă așteptăm la plimbare și la mișcare!”

Lucrările la Parcul Zorilor de pe strada Observator se află pe „ultima sută de metri”. Potrivit primarului Emil Boc, deschiderea parcului va avea loc în data de 1 martie.

Parcul Zorilor/ Foto: Emil Boc - Facebook Parcul Zorilor/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Lucrările la Parcul Zorilor au început în luna noiembrie 2022.

 


Potrivit primarului Emil Boc, Parcul Zorilor va fi inaugurat în data de 1 martie.

„1 martie, deschidem parcul Zorilor (ridicăm împrejmuirea). Acum se lucrează la ultimele detalii. Vă așteptăm la plimbare și la mișcare!”, a transmis edilul.


Parcul are loc de joacă, peluză, zonă de fitness

Parcul va cuprinde un loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare pentru biciclete și spații verzi. De asemenea, vor fi amplasate o cișmea și o toaletă „inteligentă”.

Zona fitness/ Foto: Emil Boc - Facebook
 

Proiectul include un nou sistem de iluminat prevăzut cu tehnologie LED și telegestiune, iar sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Amenajarea parcului se realizează într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo.


De asemenea, proiectul noului parc cu o suprafață de 1,2 ha a inclus plantarea a 188 arbori și 244 arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație. Din suprafața totală a parcului, 90% reprezintă suprafață verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete, respectiv amenajări specifice unui parc. Aleile sunt realizate din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aviz favorabil pentru realizarea unui nou mall la ieșire din Florești. Centru comercial pe 7,5 hectare și 3.000 de locuri de parcare la subsol

Parcul Zorilor, „pe ultima sută de metri”. Cum arată zona? FOTO

Parcul Feroviarilor s-a deschis oficial. Emil Boc: „Vă invităm la plimbare”

abonare newsletter