Administrație

Investiții de peste 16 milioane de euro în infrastructura stradală clujeană

Cu un buget semnificativ de 16.2 milioane de euro, municipalitatea clujeană a demarat lucrările la 5 străzi și va continua pe alte 3 artere, urmând ca până la sfârșitul anului să fie finalizate lucrările la un total de 13 străzi, a anunțat Emil Boc.

Modernizarea străzilor clujene continuă și în 2024. Sursă foto: Facebook/ Emil Boc (captură ecran) Modernizarea străzilor clujene continuă și în 2024. Sursă foto: Facebook/ Emil Boc (captură ecran)

 

 


„Continuăm proiectele de modernizare a străzilor din cartierele orașului, în vederea îmbunătățirii mobilității urbane și a creșterii siguranței tuturor participanților la trafic”, a declarat primarul Emil Boc într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

 


Lucrările au început deja în luna februarie a acestui an, cu modernizarea a 5 străzi importante din Cluj-Napoca: Teo Peter, George Bacovia, Aurel Ciupe, Cucului și Locomotivei. De asemenea, lucrările continuă și pe alte 3 artere importante: Valea Seacă, Valea Chintăului și Giuseppe Verdi. 

„Investițiile cuprind extinderea iluminatului public, introducere cablurilor în subteran și asfaltarea drumurilor de circulație, respectiv amenajare căi pietonale. Lucrările pe străzile Valea Seacă, Valea Chintăului și Giuseppe Verdi sunt avansate. Pe str. Valea Seacă se lucrează la pozare borduri, încadrare carosabil și trotuare, turnare strat de uzură pe trotuare și carosabil. Pe Valea Chintăului în această perioadă se relochează cablurile în subteran, se lucrează la amenajarea sistemului rutier și extinderea iluminatului public. Pe str. G. Verdi mai trebuie turnat doar stratul de uzură, procedură care va fi realizată în funcție de condițiile meteorologice”, a conchis Emil Boc. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Bugetul municipiului Cluj-Napoca 2024 a fost votat. Investiții de aproape 4 miliarde de lei.

23 februarie, ziua în care s-a născut Matei Corvin, regele Ungariei. Cine a fost, de ce e important pentru Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter