Administrație

Digitalizarea continuă la Consiliul Județean Cluj. Cinci noi tipuri de avize eliberate online.

Consiliul Județean Cluj continuă procesul de digitalizare a administrației județene, prin operaționalizarea unor noi funcții în aplicația „Ghișeul Unic”.

Digitalizarea continuă la Consiliul Județean Cluj FOTO: CJ Cluj Digitalizarea continuă la Consiliul Județean Cluj FOTO: CJ Cluj

 

 


Potrivit reprezentanților CJ Cluj, lista noilor avize, necesare în cazul derulării unor lucrări în proximitatea sau care implică utilizarea drumurilor județene, pentru care documentația poate fi depusă online și care vor fi emise online de Consiliul Județean Cluj include: cererea pentru emiterea Acordului Prealabil; cererea pentru prelungirea Acordului Prealabil/Autorizației; cererea pentru emiterea Autorizației de Amplasare și acces la drum; cererea pentru emiterea Acordului de Vecinătate; cererea pentru emiterea Avizului de Închidere Temporară a Circulației.

 


„Echipa pe care o coordonez la Consiliul Județean Cluj demonstrează un angajament ferm pentru digitalizare, pas cu pas, prin aducerea tot mai multor servicii online. Acest lucru nu doar simplifică procesele administrative pentru cetățeni, ci și demonstrează adaptabilitatea și orientarea către viitor a instituției noastre”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Aceste cinci noi facilități se adaugă celor deja puse la dispoziția clujenilor, prin care aceștia pot depune și obține online certificate de urbanism (CU) sau  autorizații de construcție (AC), Consiliul Județean Cluj fiind primul din țară, din cele peste 3300 de autorități locale, care a oferit cetățenilor posibilitatea de a obține online aceste documente, valide din punct de vedere juridic. 


Conform reprezentanților CJ Cluj, forul administrative județean a reușit să digitalizeze până la acest moment alte 13 categorii de documentații din domeniul urbanismului precum și 11 categorii de cereri emise de către I.S.U. Cluj, urmând ca în perioada următoare să fie lansate și alte tipuri de documente.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

CITEȘTE ȘI:

Digitalizarea continuă la Cluj. Numărul utilizatorilor aplicației „MyCAS” s-a triplat.

Continuă digitalizarea, la Cluj! Abonamentele de transport în comun vor putea fi încărcate și online, cu cardul.

The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT) a obținut cu succes o cofinanțare de 2,5 milioane de euro prin apelul național, organizat de Autoritatea Română pentru Digitalizare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter