Administrație

Un nou proiect european, finalizat de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță că a finalizat proiectul cu finanțare europeană ce a vizat „Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca”.

Un nou proiect european, finalizat de Consiliul Județean Cluj Foto: CJ Cluj Un nou proiect european, finalizat de Consiliul Județean Cluj Foto: CJ Cluj

 

 


Conform reprezentanților CJ Cluj, prin intermediul acestuia au fost achiziționate nu mai puțin de 308 echipamente medicale de înaltă tehnologie, necesare pentru a facilita diagnosticarea și tratarea optimă a micilor pacienți, contribuind astfel la creșterea calității actului medical.


„Este o nouă reușită care reconfirmă faptul că domeniul sanitar reprezintă o prioritate absolută a forului administrativ județean. Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am obținut-o din fonduri europene, ceea ce este cu adevărat important sunt sutele de dotări pe care le-am achiziționat și care vor contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a micilor pacienți”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.


Printre echipamentele achiziționate în cadrul proiectului și de care beneficiază deja instituția sanitară din subordinea Consiliului Județean Cluj se numără un aparat de grafie digitală cu fixare pe tavan cu detector digital wireless, o ambulanță pentru transportul pacienților, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, două dispozitive HVNl - High Velocity Nasal lnsuflation, un ecocardiograf, un ecograf ultraportabil cu trei transductori – convex, liniar, cord, cinci paturi de terapie intensivă, diverse echipamente pentru completarea sistemului de bronhoscopie flexibilă și rigidă, precum și a celui de laringoscopie din UPU, dar și un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare.

Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, proiectul a avut o valoare totală de 6.836.054,90 lei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

 

CITEȘTE ȘI:

Spitalul de Copii din Cluj a fost dotat cu o nouă ambulanță pentru transportul pacienților. Investiție de peste 340.000 de lei.

Noi dotări de ultimă generație la Spitalul de Copii

A fost inaugurat spitalul de copii pentru cancer și boli grave, construit din DONAȚII și sponsorizări!

Ultimele Stiri
abonare newsletter