Administrație

Primăria Cluj-Napoca: 4,4 hectare din Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu” aparțin municipiului

O porțiune din Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, de circa 4,4 hectare aparține Primăriei Cluj-Napoca. Este neclar însă despre care porțiune este vorba.

O porțiune a Complexului Sportiv „Iuliu Hațieganu” aparține Primăriei Cluj-Npaoca. FOTO: turvirtual.ubbcluj.ro O porțiune a Complexului Sportiv „Iuliu Hațieganu” aparține Primăriei Cluj-Npaoca. FOTO: turvirtual.ubbcluj.ro

 

 


Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat recent intenția de a deschide publicului larg o porțiune a Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”, fără a specifica poziționarea geografică a acesteia, începând cu anul 2024. Demersul a fost cerut ani la rând de activiștii clujeni de mediu, în frunte cu fostul deputat Adrian Dohotaru, care arăta, în 2018, că un teren de circa 10 hectare din cadrul complexului ar aparține municipiului Cluj-Napoca, fiind concesionat Universității, în perioada interbelică, la prețul simbolic de 1 leu pe an.

 


monitorulcj.ro a solicitat Direcției de Patrimoniu a Primăriei să verifice aspectul. Astfel, Primăria Cluj-Napoca a transmis miercuri, 18 octombrie, că un teren de 4,4 hectare din Complexul Sportiv „Iuliu Hațieganu” aparține municipiului Cluj-Napoca.

„Ca urmare a solicitării dvs., vă comunicăm următoarele cu privire la situația Complexului Sportiv «Iuliu Hațieganu» - Parcul Babeș, vă facem cunoscut următoarele: Conform înscrierilor din Cartea funciară nr. 267907 Cluj-Napoca (CF vechi 1473) terenul identificat cu nr. top. 10889, în suprafață de 44709 mp este înscris în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca. Acest teren face parte din Complexul Sportiv «Iuliu Hațieganu». Atașăm CF nr. 267907, neutilizabil în circuitul civil”, a arătat Biroul mass-media al Primăriei Cluj-Napoca.


Rămâne în continuare neclar care este porțiunea care aparține Primăriei Cluj-Napoca (care, potrivit extrasului de Carte funciară, s-a diminuat cu circa un hectar în 2018), respectiv dacă aceasta coincide sau nu cu zona pe care conducerea UBB anunță că ar intenționa să o deschidă pulicului larg. De asemenea, rămân întrebări legate de perioada pe parcursul căreia spațiul a fost concesionat Universității, nici condițiile în care s-a încheiat un eventual contract de concesiune.

Complexul Sportiv Universitar „Prof. dr. Iuliu Hațieganu” este în prezent campusul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB. Este situat de-a lungul Someşului, în zona de vest a orașului și se întinde pe o suprafaţă totală de 25 de hectare, din care aproximativ doua treimi sunt spaţii verzi cu alei, gazon, rondouri cu flori, suprafeţe cu arbori şi arbuşti. 


Complexul a fost gândit să fie locul de pregătire sportivă a studenţilor universităţii, unde spaţii naturale autentice se îmbină cu perimetre destinate activităților sportive. Facilitățile sportive includ: sală de jocuri sportive, sală de aerobic, sală de atletism, sala de forţă, sala de masaj, pistă de atletism acoperită cu material sintetic, două terenuri de fotbal cu gazon şi unul cu zgură, un teren rugby, un teren de minifotbal cu suprafaţă sintetică şi nocturnă, 11 terenuri de tenis cu zgură, două terenuri de tenis cu bitum, o platformă cu bitum (cu terenuri de handbal, baschet, minifotbal) și vestiare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Babeș-Bolyai, dispusă să deschidă o „zonă neutilizată academic intensiv” a Complexului Sportiv „Iuliu Hațieganu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter