Administrație

Asfaltul de pe Piezișă, transformat într-o operă de artă stradală! A fost desemnat câștigătorul concursului de idei

Asfaltul de pe strada Piezișă va fi pictat printr-o inițiativă internațională din care mai fac parte orașe precum Milano sau Amsterdam. În urma concursului de idei a fost ales câștigătorul.

Asfaltul de pe strada Piezișă va fi pictat printr-o inițiativă internațională din care mai fac parte orașe precum Milano sau Amsterdam/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Asfaltul de pe strada Piezișă va fi pictat printr-o inițiativă internațională din care mai fac parte orașe precum Milano sau Amsterdam/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Asfaltul de pe strada Piezișă va fi pictat printr-o inițiativă internațională din care mai fac parte orașe precum Milano sau Amsterdam.

 


Luni, 9 octombrie, Primăria Cluj-Napoca a anunțat câștigătorul concursului de idei.

CITEȘTE ȘI:
Strada Piezișă, în culori! 35.000 de dolari pentru o pictură de mari dimensiuni pe „strada studenților”

Strada Piezișă va prinde culoare/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

Tema stabilită pentru acest concurs de design a fost „Educație, cunoaștere, tineri. 2023 - anul competențelor” și se încadrează pe direcțiile europene green, digital, resilient.


Câștigătorii concursului:

  • Premiul I: Corina Monea Șef de proiect - Echipa OCU&KERO - proiect „Ilustrație optică 3D” - 2500 USD - 11.440 lei plus contractul în valoare de 20.000 USD - 91.520 Lei pentru implementarea lucrării
  • Premiul II: Echipa Diana Diaconu și Berdilă Silviu - proiect „Pas cu pas” – 1500 USD - 6.864 lei
  • Premiul III: Echipa Cristian Scutaru - proiect „Un viitor verde” -1000 USD - 4.576 lei

Cum descriu câștigătorii viitorul desen?

Conform conceptului prezentat de autori, proiectul câștigător este descris astfel: „un peisaj desprins parcă dintr-un vis prinde contur: o iluzie optică 3D care transcede granițele realității. Asfaltul spart dezvăluie o lume subterană, o oglindire fermecată a lumii noastre. În acest univers paralel, tinerii zboară cu grație, având cărți în loc de aripi, simbol al cunoașterii și educației care îi înalță și îi transformă. Fiecare nuanță vibrantă de culoare ale personajelor, ilustrează diversitatea noastră, subliniind unitatea în diversitate. Reziliența este oglindită în capacitatea noastră de a ne adapta și crește în fața provocărilor. Asfaltul spart devine astfel poarta către o evoluție, iar educația este cheia care deschide această poartă spre noi orizonturi. În această panoramă Instagramabilă, fiecare personaj reprezintă o poveste de succes, un exemplu al modului în care educația și cunoașterea îi transformă pe tineri în lideri ai viitorului. Fiecare pagină din cărțile lor zburătoare adaugă o altă nuanță la paleta multiculturalismului, subliniind bogăția și complexitatea umanității. Prin acest desen, ne amintim că suntem toți diferiți, dar la fel de importanți și valoroși. În Anul Competențelor 2023, această ilustrație devine o fereastră către un viitor mai luminos, unde educația verde, digitală și rezilientă este fundamentul pe care se construiește o societate mai bună și mai echitabilă pentru toți.”

Echipa câștigătoare va implementa proiectul în zona pilot, conform regulamentului.


„În această toamnă, după realizarea picturii stradale, va fi organizat un eveniment comunitar și educativ pe strada Piezișă, implicând tinerii și actorii interesați din oraș. Din inițiativa Asphalt Art mai fac parte mari orașe europene precum Milano sau Amsterdam, dar și orașe americane: San Diego, Miami”, a transmis Primăria Cluj.

Organizația Bloomberg Philanthropies investește în 700 de orașe și 150 de țări, concentrându-se pe cinci domenii cheie pentru crearea unei schimbări de durată: arte, educație, mediu, inovație guvernamentală și sănătate publică.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi artiști francezi „au dat viață” unui zid din Cluj: „Mă exprim mai bine prin desen decât prin cuvinte” FOTO

Concurs de idei pentru realizarea picturii de pe strada Piezișă! „Strada studenților” va prinde culoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter