Administrație

Proiectantul Centurii Vâlcele-Apahida, desemnat câștigător al licitației pentru „Drumul Radial 10” din Capitală

DP Consult, firma clujeană aparținând fostului director CNAIR Mircea Pop, a câștigat licitația pentru proiectarea Drumului Expres Ferentari – Măgurele – Autostrada București Sud.

Firma clujeană DP Consult a câștigat licitația pentru proiectarea Drumului Expres Ferentari – Măgurele – Autostrada București Sud. FOTO: Facebook/ Nicușor Dan Firma clujeană DP Consult a câștigat licitația pentru proiectarea Drumului Expres Ferentari – Măgurele – Autostrada București Sud. FOTO: Facebook/ Nicușor Dan

 

 


Proiectantul DP Consult, firma din Cluj ce aparține lui Mircea Pop - fost director general CNAIR, a câștigat licitația pentru Studiul de Fezabilitate Drumului Expres DR 10 Ferentari – Măgurele – Centura București – Autostrada A0 Sud, a anunțat recent primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. 


Durata contractului pentru Elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate (SF), elaborare Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire (AC) pentru obiectivul de investiții „Orbital București Drumul Radial 10 (DR 10 – Măgurele Expres)” este de 12 luni. 


„A fost desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea documentației aferente Drumului Radial 10 de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București.

DR10 - Măgurele Expres va avea o lungime de 11,17 km și va face conexiunea  între orașul Măgurele și București, pe ruta Autostrada A0 – orașul Măgurele – Parcul Industrial Măgurele- DNCB – Prelungirea Ferentari ( Sector 5).


Documentația va fi întocmită de Asocierea DP Consult SRL (Leader) - Explan SRL.

Valoarea contractului este de 12.576.124  lei fără TVA”, a transmis primarul Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.


Firma DP Consult a proiectat Centura Vâlcele-Apahida

Firma DP Consult a  fost și proiectantul Centurii Vâlcele-Apahida, denumită de clujeni „centura de diamant” din cauza costurilor de construire (150 de milioane de euro pentru aproximativ 24 de kilometri). 

Acționarul majoritar al firmei DP Consult este Mircea Pop, care a ocupat funcția de șef al Companiei de Drumuri și Autostrăzi din România, actuala Companie Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În perioada în care era șef la DRDP Cluj, la adresa conducerii acestei direcţii, Curtea de Conturi a lansat o serie de acuzaţii de deturnare de fonduri, dar nu a fost făcută nici o plângere sau acuzaţie penală.


De asemenea, în 2016, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca privind posibila săvârşire de către Mircea Pop, fost director general în cadrul CNADNR, a infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că ar fi atribuit firmei sale un contract de consultanţă.

În urmă cu zece ani, același Mircea Pop a plătit jumătate de milion de euro pentru nunta fiicei sale, în Italia. Nunta Andreei Lavinia, fostă Pop, ar fi costat circa 500 de mii de euro. Petrecerea a avut loc la Castello della Castelluccia, în apropiere de capitala Italiei. Pentru o asemenea ocazie, Mircea Pop a închiriat chartere de la Cluj pentru cei care au cântat la nuntă, dar și pentru unii invitați. De asemenea, tot atunci fostul șef al CNAIR a reușit să finanțeze deschiderea unui salon de frumuseţe în Roma, deținut de fiica sa.

Inspectorii de integritate arată că Mircea Pop a deţinut, în perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012, calitatea de acţionar majoritar al S.C. DP Consult S.A. şi a obţinut în anul 2012 venituri din dividende de la această societate, în valoare de 1.343.222 lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Peste 90 km de piste de biciclete la Cluj, în Munții Apuseni. A fost lansată licitația pentru proiectare

abonare newsletter