Administrație

Cum încearcă Primăria să crească nivelul de reciclare? Un nou aparat pentru reciclare în schimbul biletelor de autobuz, reducere la impozit și concurs între școli

Creșterea nivelului de reciclare este în vizorul Primăriei. Încă un automat de reciclare va fi amplasat în Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc.

Primăria cumpără încă un aparat de reciclat în schimbul biletelor gratis/ Foto: Emil Boc - Facebook Primăria cumpără încă un aparat de reciclat în schimbul biletelor gratis/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Municipalitatea dorește să pună accent pe colectarea selectivă a gunoiului și reciclare, astfel că implică cetățenii orașului. De asemenea, se lucrează la o politică de bonificații pentru cei care fac acoperișuri și pereți verzi la clădiri.

 


„Fiecare colț de spațiu verde din oraș este important (…) Am făcut apel la noua politică pe care o promovăm în oraș inclusiv printr-o politică de susținere a acoperișurilor verzi, a teraselor verzi, a perețiilor verzi, vom avea o politică publică prin care în funcție de mp de spațiu verde construit să primești un voucher, o susținere financiară de la Primărie”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

CITEȘTE ȘI:
Primăria cumpără încă un aparat de reciclat în schimbul biletelor gratis de autobuz. Unde va fi amplasat?

Reducere la plata impozitului, concurs de reciclare între școlile din Cluj-Napoca și un nou aparat de colectare


Potrivit edilului, cei care reciclează 75% din cât produc ar putea obține o reducere la plata impozitului sau un voucher.

De asemenea, din data de 1 septembrie, toate școlile din municipiul Cluj-Napoca vor intra într-o competiție.


„Din 1 septembrie toate școlile din Cluj vor intra într-un program de competiție în ceea ce privește reciclarea. Vom avea pe fiecare școală și vor știi fiecare directori din școală, fiecare profesor și fiecare copil cât gunoi a adunat școala respectivă și din acea cantitate cât s-a reciclat. Scopul nostru este să ajungem ca și în Uniunea Europeană unde se reciclează 70-80% din cât producem și nu la cât suntem acum 20-25%.
Lucrurile vor merge aici în toate domeniile, la asociațiile de proprietari, la evenimente sportive, peste tot. Vom mai cumpăra încă un aparat cu recompense așa cum avem în unele cartiere din oraș, care va încuraja cetățenii să facă acest lucru. În 2025 pentru politica publică așa cum am zis casele sau asociațiile de preoprietari care colectează 75% din cât produc vor avea o reducere la impozit sau un voucher fiscal ca să aibă un stimulent”, a adăugat edilul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cantitate RECORD de deșeuri colectate de clujeni la aparatele de reciclare cu recompensă. Peste 60.000 de ambalaje adunate în mai puțin de două săptămâni

ATENȚIE, clujeni! Rondele bio din orez cu zmeură pentru copii, retrase de la vânzare din magazinele DM

abonare newsletter