Administrație

„Ultimele retușuri” pe Calea Moților-Mănăștur. Boc: „Vă pot asigura că termenul de 1 septembrie se va respecta” - FOTO

Lucrările la carosabilul de pe Calea Moților - Calea Mănăștur sunt „pe ultima sută de metri”, a declarat primarul Emil Boc, arătând că acestea vor fi finalizate la data promisă de 1 septembrie.

„Ultimele retușuri” pe Calea Moților-Mănăștur. FOTO: monitorulcj.ro „Ultimele retușuri” pe Calea Moților-Mănăștur. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Lucrările din cadrul proiectului de lărgire a Căii Mănăștur vor fi finalizate, pe axa est-vest Calea Moților - Mănăștur, până la 1 septembrie, a arătat primarul Emil Boc. El a vorbit despre lucrările care au mai rămas de făcut în zonă, arătând că restul intervențiilor vor fi finalizate până la finalul anului.

 


„Proiectul are termen de finalizare sfârșitul anului, dar am spus încă din primăvară că pe 1 septembrie trebuie să se poată circula pe carosabil fără restricționări, pentru că începe școala, începe perioada aglomerată, nu mai putem avea blocaje în trafic din cauza lucrărilor când pe o bandă, când pe cealaltă, lucrări la capacele de canalizare, la conducta de gaze, a cablurilor subterane sau alte lucrări. Vă pot asigura că acest termen de 1 septembrie se va respecta, nu vom avea nicio piedică pe carosabil, se va circula fluent pe axa est-vest, restul lucrărilor urmând a se desfășura pe strada Mărginașă, care leagă Uzina Electrică de Moților, adică acea străpungere, care deja se și vede. 

Trebuie să amenajăm două mini-piațete acolo, să plantăm copacii necesari, să aducem sistemul de semaforizare integrat, care să poată pune unda verde în mișcare, astfel încât, așa cum am spus, până la sfârșitul anului, lucrarea să fie gata. Primul și cel mai important lucru este carosabilul să fie gata în septembrie. Zilele acestea se lucrează la intersecția cu Coșbuc, unde vor fi încă mici aglomerări și e de evitat zona. Se lucrează aici, se fac ridicările la nivel ale capacelor, care trebuie să stea câteva zile și atunci, inevitabil, în trafic este o încetinire, dar până la sfârșitul acestei săptămâni, și aceste lucrări sunt programate să fie gata, astfel încât 1 septembrie să ne găsească cu partea care ține de Calea Mănăștur, axa principală est-vest, liberă și cu circulație în condiții bune. Restul de lucrări se pot face în paralel”, a declarat Emil Boc la un post local de radio.


„Ultimele retușuri” pe Calea Moților-Mănăștur. FOTO: monitorulcj.ro

Potrivit primarului Emil Boc, termenele de finalizare sunt:

  • circulație pe patru benzi pe Calea Moților - Calea Mănăștur de la 1 septembrie; 
  • finalizare marcaj – 10 septembrie;
  • finalizare asfalt Mărginașă – 7 septembrie;
  • începere lucrări intersecție Calea Mănăștur/Coșbuc 21 august, finalizare 27 august; 
  • relocare stâlpi Mărginașă – 26 august;
  • termen contractual pentru întreaga lucrare: 31 decembrie 2023

Bandă dedicată transportului în comun

Căile Moților și Mănăștur vor beneficia de benzi dedicate transportului în comun, dar și de sistem de semaforizare integrat, a mai arătat edilul. 


„Vor fi benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, la momentul la care comisia de circulație va avea analiza completă și sistemul de semaforizare integrat va fi bun pentru undă verde. Evident că acest proiect este prioritar pentru noi. Toate la timpul lor. Nu s-a putut implementa sens giratoriu acolo și specialiștii au recomandat să fie intersecție semaforizată, având în vedere complexitatea ei”, a mai arătat Emil Boc.

„Ultimele retușuri” pe Calea Moților-Mănăștur. FOTO: monitorulcj.ro

Pentru „conectarea verde” a zonei centrale cu celelalte cartiere, pe fiecare stradă inclusă în proiect se amenajează piste de biciclete (pe ambele sensuri de mers).


„Totodată, prin acest proiect se construiește un nou pod - cu 2 benzi de circulație pentru autovehicule, piste de biciclete și acces pietonal - peste Canalul Morii, cu o lungime de 13,20 m. Prin acest proiect municipalitatea vizează dezvoltarea durabilă, îmbunătățirea mobilității urbane, creșterea accesibilității și creșterea siguranței pietonilor și a participanților la trafic”, a mai spus edilul.

Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție este de 34.985.496,15 lei (7 mil. euro) TVA inclus.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă două săptămâni de „calvar” pe Calea Mănăștur. Lucrările la carosabil se apropie de finalizare - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter