Administrație

Un parc fotovoltaic și eolian se construiește în Cluj Innovation Park

Un parc fotovoltaic și eolian pentru producție și cercetare se construiește cu fonduri europene și de la bugetul local în Cluj Innovation Park.

Parc fotovoltaic și eolian, construit în Cluj Innovation Park. FOTO: Facebook/ Emil Boc Parc fotovoltaic și eolian, construit în Cluj Innovation Park. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Un parc fotovoltaic și eolian, cu o capacitate totală de 1MW, se construiește în zona Lomb la Cluj Innovation Park (CIP), pe o suprafață de 17.000 mp. 

 


Energia produsă în acest parc se va consuma în cadrul Cluj Innovation Park, estimându-se că ~80% din energia necesară funcționării ansamblului CREIC poate fi produsă în rețea. Ulterior se vor adăuga consumatori suplimentari astfel încât, din totalul energiei produse, peste 90% să fie consumată în timp real.

„Susținem, prin toate fondurile și investițiile posibile, tranziția la producția de energie din surse verzi, regenerabile. A gândi «verde» înseamnă a înlocui treptat combustibilii fosili si trecerea la producere de energie din surse regenerabile. Acesta este viitorul Europei în materie de energie, acesta este și viitorul Clujului. În anul 2022, pentru prima dată în istorie, Uniunea Europeană a produs mai multă energie din surse regenerabile decât din combustibili fosili”, arată primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.


Noul parc fotovoltaic-eolian reprezintă de fapt un laborator de cercetare pentru testarea în condiții reale a eficienței energetice produse de panouri fotovoltaice și instalații eoliene moderne. Parcul va îndeplini rolul unei platforme suport pentru efectuarea de cercetări complexe în domeniul energiilor alternative.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Termoficare Napoca face parc fotovoltaic în Cluj-Napoca. Investiție de peste 2 milioane de lei

abonare newsletter