Administrație

Primarul Emil Boc, întâlnire cu Ciolacu: Guvernul își va plăti obligațiile

Primarul Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România (AMR), alături de mai mulți reprezentanți ai AMR, s-au întâlnit marți cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, pentru a discuta despre reformele și investițiile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România. FOTO: Facebook/ Emil Boc Prim-ministrul Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Prim-ministrul Marcel Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR) pentru a discuta despre investițiile și reformele prevăzute în PNRR. În cadrul întâlnirii, Ciolacu a subliniat că implicarea puternică a administrației locale în PNRR reprezintă un impuls major pentru Guvern și administrația centrală în eforturile lor de a acționa mai rapid și mai eficient.

 


O parte semnificativă a discuțiilor a fost dedicată reformelor și investițiilor din PNRR. Premierul a exprimat susținerea sa pentru descentralizarea fondurilor europene către administrația locală și a promis adoptarea unor măsuri concrete care să genereze efecte vizibile în acest sens. Ciolacu a subliniat importanța utilizării tuturor fondurilor europene disponibile pentru investiții semnificative, care vor îmbunătăți viața a milioane de români.

MIPE își va achita datoriile

În urma discuțiilor de la Guvern, Emil Boc, președintele AMR, a declarat că a obținut promisiunea că, până la 1 septembrie Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va achita datoriile pe care le în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene. Boc a apreciat deschiderea și receptivitatea ministrului Câciu în această problemă, asigurându-se că facturile restante vor fi achitate până la termenul stabilit. Această certitudine a termenului de plată permite dialogul cu constructorii și evită riscul rezilierii contractelor sau impunerii de penalități de întârziere. 


Boc a adăugat că s-au discutat aspecte precum deblocarea posturilor din administrația publică locală și clarificarea condițiilor de utilizare a terenurilor aflate în proprietatea statului. De asemenea, s-au discutat și alte subiecte importante pentru administrația publică locală și absorbția fondurilor europene, precum calendarul bugetului de stat pe anul 2024, cotele defalcate din impozitul pe venit, impozitele și taxele locale, precum și reforma salarizării în sistemul bugetar. În total, 17 primari și reprezentanți ai AMR au participat la discuții.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Emil Boc, intervenție la Bruxelles: „Avem nevoie de mai mulți bani alocați direct orașelor și regiunilor” - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter