Administrație

Copacii de pe strada M. Kogălniceanu NU SE MUTĂ. Primăria, noi precizări privind arborii de pe Universității

Primăria Cluj-Napoca a făcut noi clarificări privind situația arborilor de pe străzile Universității și Mihail Kogălniceanu.

Primăria Cluj-Napoca a făcut noi clarificări privind situația arborilor de pe străzile Universității și Mihail Kogălniceanu. FOTO: Facebook/ Andi Daiszler Primăria Cluj-Napoca a făcut noi clarificări privind situația arborilor de pe străzile Universității și Mihail Kogălniceanu. FOTO: Facebook/ Andi Daiszler

 

 


În contextul în care vestea relocării unor arbori din centrul Clujului, mai exact de pe străzile Mihail Kogălniceanu, Universității și Avram Iancu, „a agitat spiritele”, Primăria Cluj-Napoca a făcut noi precizări.

 


Primăria arată, pe de o parte, că arborii de pe strada Mihail Kogălniceanu nu sunt prevăzuți pentru tăiere sau relocare, fiind vorba doar despre copacii de pe străzile Universității și Avram Iancu. 

Municipalitatea precizează că, în cazul arborilor de pe cele două străzi, aceștivor fi extrași cu un utilaj special, pentru a păstra intact balotul și vor fi păstrați în containere cu pământ în baza RADP, unde vor fi îngrijiți până la toamnă, când e perioada propice pentru replantare. La toamnă, aceștia vor fi duși în Parcul Colina  și pe aliniamentele stradale unde sunt arbori uscați.


De asemenea, în comunicat se mai arată că, la finalul lucrărilor, pe strada Universității vom regăsi 49 de arbori, cu 12 mai mai mulți decât în prezent, inclusiv tei.

Redăm în continuare precizările Primăriei Cluj-Napoca:


Având în vedere petiția lansată în spațiul public ce vizează proiectul de modernizare a străzii M. Kogălniceanu și intervențiile de pe străzile Universității și Avram Iancu, facem următoarele precizări:

1. Copacii existenți pe strada Kogălniceanu nu sunt afectați de lucrările de modernizare. Primăria Cluj-Napoca subliniază că în proiect, acești arbori NU au fost prevăzuți pentru tăiere/relocare. Arborii au fost și rămân pe aceleași amplasamente.


2. Cu privire la intervențiile de pe străzile Universității și Avram Iancu

- acestea fac parte din proiectul „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente"; 

cei 29 de arbori care se înlocuiesc din cei 37 existenți se replantează în zone cu deficit de copaci;

- la finalul lucrărilor, pe strada Universității vom regăsi 49 de arbori, cu 12 mai mai mulți decât în prezent, din următoarele specii: tei, salcâmi și ginkgo biloba; 

- arborii relocați de pe strada Universității sunt transportați în baza RADP, păstrați în containere cu pământ și îngrijiți până la toamnă, când e perioada propice pentru plantare;

- aceștia vor fi plantați în parcul Colina și pe aliniamentele stradale unde se constată că sunt arbori uscați;

- extracția se realizează cu un utilaj special, pentru a păstra intact întreg balotul;

- relocarea arborilor a fost necesară din cauza coborârii cotei străzii, lucru care ar fi dus la rămânerea la suprafață a rădăcinilor copacilor”, a transmis municipalitatea clujeană.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Petiție pentru păstrarea arborilor de pe străzile Kogălniceanu și Universității: „Relocarea nu este o soluție”

Ultimele Stiri
abonare newsletter