Administrație

Cum arată piața volantă amenajată la stadion? Produse locale, disponibile în fiecare zi - FOTO/VIDEO

Un spațiu pentru vânzarea produselor locale a fost amenajat în apropierea stadionului Cluj Arena. Clujenii pot cumpăra produse proaspete în fiecare zi.

Cum arată piața volantă amenajată la stadion? FOTO: Facebook/ Emil Boc Cum arată piața volantă amenajată la stadion? FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Producătorii locali își pot valorifica zilnic produsele pe terenul modernizat de lângă Cluj Arena. Spațiul amenajat recent de Primăria Cluj-Napoca găzduiește zilnic, între orele 7-16, piață volantă, de unde clujenii pot cumpăra produse proaspete, crescute local.


 


„Produse proaspete de calitate la piața volantă de lângă Stadion. Susținem producătorii locali”, a transmis sâmbătă primarul Emil Boc.

Terenul pentru piața volantă de lângă stadionul Cluj Arena a fost modernizat recent, astfel că clujenii au acces la produsele din județ în fiecare zi a săptămânii.  Programul este valabil pentru zilele lucrătoare, iar programul ar putea suferi modificări în zilele de Paște.


Clujenii pot cumpăra produse proaspete în fiecare zi. FOTO: Facebook/ Emil Boc

„Bișnițarii” vor avea interzis

După cum arată Primăria, accesul producătorilor locali pentru comercializarea produselelor se face pe baza unei selecții riguroase, astfel încât doar producătorii care dispun de certificat de producător își pot desface marfa. Accesul „bișnițarilor”, în schimb, este interzis. 

Potrivit primarului Emil Boc, aici clujenii pot găsi produse locale de calitate, având siguranța provenienței lor. Reacția clujenilor, dar și a producătorilor interesați să-și comercializeze produsele în Piața volantă de la stadion, este una pozitivă.  


Clujenii pot cumpăra produse proaspete în fiecare zi. FOTO: Facebook/ Emil Boc

„Reacția este foarte bună. Am găsit un interes crescut. Veți vedea că treptat numărul producătorilor va crește, pentru că se bucură că au această deschidere care vine din partea orașului. Noi le oferim un maxim de calitate, un spațiu bine poziționat, cu acces din toate punctele de vedere, ce la va da posibilitatea să-și desfacă aici produsele”, a declarat recent edilul Emil Boc. 

Autoritățile vor continua să monitorizeze situația comerțului cu produse locale, din această zonă, situație în care comercianții care nu dispun de certificate de producător nu vor avea acces. 


Clujenii pot cumpăra produse proaspete în fiecare zi. FOTO: Facebook/ Emil Boc

„Ținem situația sub control, nu vrem să se transforme într-o piață pentru bișnițari. De aceea au acces producătorii cu certificat de producător, nu alții. Facem o treabă serioasă, Departamentul Piețe din Primărie este foarte atent în selecția producătorilor, care trebuie să fie cu certificat de producător, pentru a ne asigura că produsele comercializate sunt de la sursă, să încurajăm producătorii locali. Mesajul este pozitiv”, a explicat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale. 

Până de curând, piața volantă de lângă stadionul din Cluj funcționa doar marți și sâmbăta. Odată cu modernizarea terenului destinat Pieței volante, administrația locală a anunțat că producătorii locali își vor putea valorifica zilnic produsele.

Doar producătorii care dispun de certificat de producător își pot desface marfa. FOTO: Facebook/ Emil Boc

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Piața volantă de la stadion, închisă sâmbătă! Platoul va fi reamenajat și modernizat

Ultimele Stiri
abonare newsletter