Administrație

Lucrările la Parcul Armătura, 90% finalizate: pod pietonal, stații de încărcare, 205 noi copaci plantați. FOTO

Stadiul lucrărilor la Parcul Armătura este de 90%. Investiția din fonduri europene este în valoarea de peste 3,6 milioane de euro și cuprinde 205 noi copaci plantați.

Parcul Armătura: stadiu lucrări - 90% / Foto: Facebook - Emil Boc Parcul Armătura: stadiu lucrări - 90% / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Primarul Clujului a anunțat că lucrările la Parcul Armătura sunt în proporție de 90% finalizate.

„Am verificat astăzi lucrările de modernizare a Parcului Armătura - parte a proiectului «Rethinking Someș». Cu o suprafață de 3,25 ha, parcul dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum și zone de joacă, relaxare și sport. În cadrul proiectului sunt cuprinși 205 noi arbori plantați”, a spus Emil Boc.


Parcul Armătura: stadiu lucrări - 90% / Foto: Facebook - Emil Boc

Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal/velo, iar pentru cei care utilizează trotinete sau biciclete electrice au fost instalate stații de încărcare. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern (bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete), iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet.

Parcul Armătura: stadiu lucrări - 90% / Foto: Facebook - Emil Boc

Malurile Someșului au fost consolidate în cadrul acestui proiect prin următoarele lucrări:


  •  realizarea unor lucrări de sistematizare a taluzului în vederea facilitării accesului la apă, pe infrastructură de tip rigid;
  •  realizarea infrastructurii suport pentru lucrările de amenajare a spațiului public.
Parcul Armătura: stadiu lucrări - 90% / Foto: Facebook - Emil Boc

Parcul este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea contractului de execuție este de 18.061.962,42 lei cu TVA.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul proces pe climă din România a început, la Cluj. Excepțiile ministerelor care ar fi blocat procesul, respinse.

Legătura Clujului la Autostrada Transilvania, în linie dreaptă. Două oferte depuse pentru drumul expres

Ultimele Stiri
abonare newsletter