Administrație

Interes crescut pentru Piața volantă de lângă Cluj Arena. Boc: „Nu vrem să se transforme într-un spațiu pentru bișnițari”

Modernizarea spațiului pentru Piața volantă de lângă stadion a sporit interesul producătorilor locali pentru această zonă. Bișnițarii însă vor avea interzis.

Interesul producătorilor locali pentru Piața volantă de lângă stadion, în creștere după modernizarea zonei/Foto: Emil Boc Facebook.com Interesul producătorilor locali pentru Piața volantă de lângă stadion, în creștere după modernizarea zonei/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Recent, terenul de lângă stadionul Cluj Arena a fost modernizat, context în care administrația locală a transformat Piața volantă din zonă dintr-una cu caracter ocazional într-un spațiu destinat comerțului permanent al produselor locale. 

 


După cum arată Primăria, accesul producătorilor locali pentru comercializarea produselelor se face pe baza unei selecții riguroase, astfel încât doar producătorii care dispun de certificat de producător își pot desface marfa. 

Accesul bișnițarilor în schimb este interzis. 


Potrivit primarului Emil Boc, aici clujenii pot găsi produse locale de calitate, având siguranța provenienței lor. 

Piața volantă, un spațiu al producătorilor locali

Reacția clujenilor, dar și a producătorilor interesați să-și comercializeze produsele în Piața volantă de la stadion, este una pozitivă.  


„Reacția este foarte bună.

Am găsit un interes crescut. Veți vedea că treptat numărul producătorilor va crește, pentru că se bucură că au această deschidere care vine din partea orașului. Noi le oferim un maxim de calitate, un spațiu bine poziționat, cu acces din toate punctele de vedere, ce la va da posibilitatea să-și desfacă aici produsele”, a declarat edilul Emil Boc. 


Autoritățile vor continua să monitorizeze situația comerțului cu produse locale, din această zonă, situație în care comercianții care nu dispun de certificate de producător nu vor avea acces. 

„Ținem situația sub control, nu vrem să se transforme într-o piață pentru bișnițari. De aceea au acces producătorii cu certificat de producător, nu alții. 

Facem o treabă serioasă, Departamentul Piețe din Primărie este foarte atent în selecția producătorilor, care trebuie să fie cu certificat de producător, pentru a ne asigura că produsele comercializate sunt de la sursă, să încurajăm producătorii locali. Mesajul este pozitiv”, a explicat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale. 

Până de curând, piața volantă de lângă stadionul din Cluj funcționa doar marți și sâmbăta. Odată cu modernizarea terenului destinat Pieței volante, administrația locală a anunțat că producătorii locali își vor putea valorifica zilnic produsele.

În urma acestui demers, clujenii vor putea avea acces la produsele din județ în fiecare zi a săptămânii.

Lucrările de modernizare au fost realizate într-un timp record, în decurs de circa zece zile. Procesul de reamenajare a implicat și amplasarea unei bariere, dar și instalarea unor camere de supraveghere video. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Platoul de lângă Cluj Arena a fost modernizat. Clujenii vor avea acces la produsele locale în fiecare zi a săptămânii

abonare newsletter