Administrație

Park&ride-ul de la Aeroport se lasă așteptat. Termen prelungit pentru depunerea ofertelor

Constructorii nu prea par să se înghesuie cu oferte pentru construirea unui park&ride lângă Aeroportul Cluj. Termenul pentru depunerea ofertelor în cardul licitației de proiectare și execuție a fost prelungit.

Termenul pentru depunerea ofertelor pentru construirea park&ride-ului a fost prelungit. Foto: CJ Cluj Termenul pentru depunerea ofertelor pentru construirea park&ride-ului a fost prelungit. Foto: CJ Cluj

 

 


Primăria Cluj-Napoca a relansat, în februarie 2023, licitația pentru construcția park&ride-ului de la Aeroport, cu peste 800 de locuri de parcare. Licitația a fost anulată la finalul anului trecut, din cauză că o singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației, care a fost însă considerată neconformă. Contractul, estimat inițial la peste 50 de milioane de lei, nu a trezit interesul constructorilor, așa că Primăria a fost nevoită să majoreze substanțial finanțarea în ianuarie 2023. 

 


Acum, valoarea estimată a contractului este de aproape 63 de milioane de lei, însă se pare că suplimentarea nu a atras atenția constructorilor. Potrivit anunțului de pe SEAP - Sistemului Electronic de Achiziții Publice, termenul limită pentru depunerea ofertelor, stabilit inițial pentru ziua de luni, 27 martie 2023, a fost prelungit cu o săptămână. Cel mai probabil, decizia a fost luată și de această dată din cauza lipsei ofertelor.

Parcare de tip park&ride cu 863 de locuri

Proiectul prevede amenajarea unei parcări de tip park&ride în zona aeroportului, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale și stație de bike sharing. Șoferii care ajung la Cluj-Napoca din alte localități își vor putea lăsa mașina în parking și să își continue deplasarea în oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.


Din punct de vedere tehnic, se propun următoarele:

  • Amenajarea accesului din drumul naţional - Accesul asigurat din strada Traian Vuia către platforma pentru staționare si către zona de autogară;
  • Amenajarea unei platforme pentru zona de parcare - platformă cu locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, o stație de bike sharing cu dotările și infrastructura aferentă
  • Amenajarea unui terminal tip autogară: CORP C1 – clădire terminal si copertina clădire terminal; CORP C2 – copertină autocare.
  • Piațetă publică - Platforma perimetrală corpului C1 se amenajează sub forma unei piațete publice. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se caută supervizor pentru lucrările la viitorul park&ride de la Aeroport

Ultimele Stiri
abonare newsletter