Administrație

O nouă sala de sport la Seminarul Teologic Ortodox. Care este stadiul lucrărilor? FOTO

Stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a ajuns la 98%. Valoarea contractului de execuție este de peste 3 milioane de euro.

Stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a ajuns la 98%/ Foto: Emil Boc - Facebook Stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a ajuns la 98%/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a verificat lucrările de extindere și modernizare de la Seminarul Teologic Ortodox.
 

După modernizare, școala va avea 16 săli de clasă și 5 laboratoare, sală multifuncțională (prin extinderea parterului clădirii), bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical. 


Stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a ajuns la 98%/ Foto: Emil Boc - Facebook

De asemenea, elevii vor avea o sală de sport. Stadiul lucrărilor a ajuns la 98%.

Stadiul lucrărilor de extindere de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a ajuns la 98%/ Foto: Emil Boc - Facebook

„O nouă sală de sport la Cluj-Napoca. Modernizare școală la Seminarul Teologic Ortodox. Investiție de peste 3,2 mil. euro din fonduri europene. Stadiu lucrări: 98%. Procedura de recepție începe în luna martie.


Am verificat stadiul lucrărilor de la Seminarul Teologic Ortodox (școală cu clasele V-VIII). Proiectul cu fonduri europene cuprinde supraetajarea și modernizarea corpului existent de clădire și construirea unei noi săli de sport în curtea școlii cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice.

Cu o capacitate de 400 de elevi, noua școală are acum 16 săli de clasă și 5 laboratoare, sală multifuncțională, bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical. Toate sălile de clasă sunt dotate cu echipamente didactice și IT. De asemenea, clădirea a fost echipată cu facilități pentru persoanele cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor (cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant).”, a transmis Emil Boc.


În lucrările de extindere au fost incluse următoarele: 

  • instalare 40 panouri fotovoltaice și 16 solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă
  • termoizolare a imobilului
  • înlocuire a tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu
  • înlocuire integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire.
  • echipare fațade cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor.

Valoarea contractului de execuție lucrări: 15.878.606,60 lei +TVA (3.240.532 euro + TVA). Proiectul beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Stadiul lucrărilor pe strada Kogălniceanu, la 65%. Grupul statuar „Școala Ardeleană” va fi ridicat pe un soclu

Mii de elevi nu au cu ce ajunge la școală. Când ajung microbuzele electrice în comune?

Ultimele Stiri
abonare newsletter