Administrație

Se lucrează intens la malurile Someșului. Cum arată străzile de vizavi de stadion? – FOTO/VIDEO

Continuă lucrările pe malurile Someșului, la început de an, în mai multe zone din Cluj. Străzile Muzicescu și Sigismund Toduță încep să prindă contur, relevă o filmare aeriană realizată în zonă.

Explicație foto: Lucrările de modernizare a străzilor Muzicescu și Sigismund Toduță încep să prindă contur. Sursa foto: Captură ecran Explicație foto: Lucrările de modernizare a străzilor Muzicescu și Sigismund Toduță încep să prindă contur. Sursa foto: Captură ecran

 

 


Lucrările de modernizare și extindere a infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile Someșului continuă la început de an, pe mai multe străzi din municipiu. În zona I - Lunca Someșului, lucrările încep „să prindă contur” și schimbările sunt deja vizibile.

 


Lucrările la malurile Someșului vor fi finalizate anul acesta, a afirmat primarul Emil Boc recent, înr-o intervenție la un post local de radio.

Peste 500 de arbori, plantați

Reprezentanții Simacek, unul dintre constructorii din asocierea care modernizează malurile Someșului, arată că, în cursul anului trecut, au fost plantați 512 arbori și 1.170 mp de gazon. În noul an, vor fi plantați peste 400 de arbori și peste 4.800 de mp de gazon.


Strada Muzicescu din Cluj-Napoca. FOTO: Captură ecran

„Anul trecut am montat 1170 mp de gazon și am plantat 512 arbori pe Malul Someșului. Anul acesta ne propunem și mai multe realizări, vom planta 404 arbori, vom monta 4820 mp de gazon și vom semăna 10518 mp de pajiște. «Rethinking Someș», proiectul firmei spaniole Practica (câștigător al unui concurs internațional de soluții), este realizat de Asocierea ACI Cluj (lider) - SOCOT - SIMACEK Facility Services Ro”, au transmis reprezentanții Simacek.

Ce lucrări au loc pe malurile Someșului?

Obiectivul de investiții se întinde pe o suprafață de aproximativ 146.500 mp și cuprinde malurile intravilane ale Someșului în zona străzilor Paul Ioan, 1 Decembrie 1918, Plopilor, Gavril Muzicescu, Sigismund Toduță, Splaiul Independenței, Mamaia, Dragalina, precum și în zona adiacentă parcurilor Rozelor și Iuliu Hațieganu. 


Strada Muzicescu din Cluj-Napoca. FOTO: Captură ecran

Proiectul vizează crearea unei ample zone de tip shared-space prin extinderea și modernizarea rețelei de alei pietonale și velo precum și a spațiilor publice aferente:

- realizarea unui pod pietonal în zona Parcul Rozelor – Grigorescu;


- creșterea suprafeței de zone verzi;

- plantări arbori;

- dotări de agrement;

- locuri de joacă pentru copii;

- mobilier urban modern;

- iluminat public inteligent;

- rețele Wi-Fi;

- stații de încărcare biciclete, trotinete, autovehicule electrice și hibrid.

Strada Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. FOTO: Captură ecran

Câştigătorul licitației este Asocierea ACI Cluj (lider) - SOCOT SA - Simacek Facility Services. Valoarea lucrărilor este de 95.686.035,58 lei (fără TVA), iar durata de execuţie este de 19 luni.

Cel mai amplu proiect de revitalizare urbană

Modernizarea malurilor Someșului reprezintă unul dintre cele mai ample proiecte de revitalizare urbană derulate de Primăria municipiului Cluj-Napoca și are la bază conceptul „reîntoarcerea orașului cu fața la râu”. Prin proiect se urmărește transformarea zonelor adiacente râului în spații publice de calitate, astfel încât Someșul să devină un punct central în viața orașului.

Strada Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. FOTO: Captură ecran

Realizat de către firma spaniolă Practica, proiectul a câștigat concursul internațional de soluții organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Împreună cu revitalizarea platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian” și reabilitarea zonei Parcului Feroviarilor, acest proiect contribuie la crearea unui culoar de mobilitate de-a lungul malurilor Someșului.

Strada Sigismund Toduță din Cluj-Napoca. FOTO: Captură ecran

Sursa video: Youtube/ Legat de Cluj

CITEȘTE ȘI:

Cum arată șantierul de pe malurile Someșului, la final de an? „Înverzesc șantierele” - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter