Administrație

Un nou bloc de locuințe în apropiere de centrul Clujului, unde se desfășoară proiectul de modernizare a Căii Moților

Autoritățile ar putea aproba realizarea unui nou bloc de locuințe, cu servicii comerciale la parter, în imediata apropiere a arterei Moților-Mănăștur, zonă aflată în proces de modernizare.

Calea Moților/ captură google maps Calea Moților/ captură google maps

 

 


Construcția situată pe strada Moldovei, care face legătura cu Calea Moților, va avea un regim de înălțime S+P+2E+R și va beneficia de servicii comerciale la parterul imobilului. 

 


Blocul de locuințe se va realiza pe o parcelă proprietate privată, cu o suprafață totală de 647 mp, pe frontal nordic al străzii Moldovei, la nr.14-16.

Beneficiarul proiectului este Solaris Real Estate Investments srl, iar documentația a fost realizată de sc Dor Consult srl. 


Accesul auto și pietonal se va face din strada Moldovei. 

În incinta imobilului se vor amenaja trei locuri de parcare, urmând să fie amenajată și o zonă verde.


Solaris Real Estate a mai dezvoltat proiecte imobiliare în zonă, în urma identificării parcelelor cu construcții vechi pe care le transformă ulterior în imobile mixte cu locuințe și spații comerciale. 

Proiectul urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu Local programată săptămâna viitoare. 


Artera Moților-Mănăștur este prinsă într-un amplu proiect de modernizare. Mai exact este vorba de regenerarea urbană a zonei străzilor Calea Mănăștur, Calea Moților, Uzinei Electrice, Oțetului și Mărginașă.

CITEȘTE ȘI: Modernizarea Căii Mănăștur și Moților ar putea lăsa fără case mai multe familii: „Am investit anii tinereții mele, bani, timp și suflet”

Lucrările în teren la Calea Mănăștur au început la finalul lunii iulie 2022. Și pe celelalte câteva străzi adiacente au fost deschise șantiere.

Contractul pentru realizarea lucrărilor în cadrul obiectivului „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” este estimat la 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare. Durata totală a implementării contractului este de 18 luni, din care, 3 luni sunt alocate proiectării. 

Proiectul „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” prevede următoarele investiții:

  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

CITEȘTE ȘI:

Începe CALVARUL pe Calea Mănăștur! Traficul, „dat peste cap” în prag de Untold?

Modernizarea Căii Mănăștur și Moților ar putea lăsa fără case mai multe familii: „Am investit anii tinereții mele, bani, timp și suflet”

Ultimele Stiri
abonare newsletter