Administrație

Autoritățile anunță realizarea unui nou parc în Turda și amenajarea unui loc special de belvedere. Vezi cine a obținut proiectul verde

Municipiul Turda ar putea beneficia de un nou parc public, iar localnicii se vor putea bucura de un loc de belvedere ce va oferi o perspectivă plenară asupra orașului.

Un nou parc public va fi realizat în Turda/ foto Matei Cristian Facebook.com Un nou parc public va fi realizat în Turda/ foto Matei Cristian Facebook.com

 

 


Lucrările la Parcul din Turda, situat în zona obeliscului „Mihai Viteazul”, ar putea începe cât de curând, iar în cadrul proiectului de modernizare urmează să fie realizate o serie de obiective precum amenajarea unei piste de biciclete, realizarea unei zone dedicate activităților culturale, precum și amenajarea peisageră a noului spațiu verde.  

 


Amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de modernizare a fost predat de curând firmei Ro-Verde Landscaping srl, potrivit autorităților din Turda. 

RoVerde Landscaping nu este la primul proiect verde, aceasta a realizat și lucrările de modernizare a Bazei Sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur, proiect ce a suportat câteva amânări succesive până la finalizarea lucrărilor. De asemenea, aceeași firmă este parte a proiectului de amenajare a Parcului Primăverii din Cluj-Napoca. 


Lucrarea din cadrul proiectului „Regenerarea zonei obelisc „Mihai Viteazul” prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda” constă în amenajarea căii de acces, a unei piste de biciclete și a zonei de parcare, a accesului în parc, a unei zone pentru activități culturale și de evenimente. 

Un nou parc public în municipiul Turda/ captură foto: Matei Cristian Facebook.com

„Punctul de atracție principal îl va reprezenta turnul de observație accesibil vizitatorilor care va oferi o priveliște de ansamblu peste orașul nostru”, a notat primarul Cristian Matei pe pagina sa de Facebook. 


 

Un nou parc public în municipiul Turda/ captură foto: Matei Cristian Facebook.com

 


De asemenea, va fi realizată amenajarea peisageră, va fi înlocuită rețeaua de iluminat public, va fi implementat un sistem video de supraveghere a zonei și va fi montat mobilier urban nou și modern.

CITEȘTE ȘI:

Primăria anunță „cu jumătate de gură” începerea lucrărilor la Parcul Primăverii: „Proiectul pentru această zonă verde este în stadiile incipiente”

Boc încearcă să spele imaginea constructorului de la baza sportivă La Terenuri: „ A arătat că e parte a comunității”

Ultimele Stiri
abonare newsletter