Administrație

Trei rute noi de autobuz în Florești. Autoritățile îndeamnă cetățenii să folosească transportul public

Trei noi rute de autobuz vor circula în curând pe direcția Florești-Cluj-Napoca, potrivit autorităților. Floreștenii sunt îndemnați să lase mașinile personale și să folosească transportul public.

Noi rute de autobuz în Florești/ FOTO: Emil Boc Facebook.com Noi rute de autobuz în Florești/ FOTO: Emil Boc Facebook.com

 

 


Primăria Florești a anunțat recent posibilitatea introducerii unor noi rute de autobuz în comună, cu scopul de a degreva traficul rutier.

 


„După cele mai recente discuții purtate cu reprezentanții Companiei de Transport Public, vor fi introduse încă trei curse suplimentare pe rutele din Florești, începând de luni 21 noiembrie, în funcție de necesitățile comunicate de pe traseu”, a anunțat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu. 

Trei rute noi de transport public în Florești/ FOTO: captură Bogdan Pivariu Facebook.com

La începutul lunii octombrie, pe linia M21 s-au suplimentat un număr de 4 autobuze cu plecare din zona fostei ferme de pui de pe str. Cetății. 


Mai multă deschidere pentru transportul public

Autoritățile din Florești îi îndeamnă pe cetățeni să folosească cu încredere mijloacele de transport public, pentru a reduce numărul de autoturisme din trafic, în special la orele de vârf.

„Situația se va putea îmbunătăți însă, doar dacă cetățenii aleg să nu se mai deplaseze preponderent cu autoturismul personal, ceea ce face ca mijloacele de transport public să rămână blocate în trafic la orele cele mai importante. 


Evoluția timpilor de parcugere a traseelor a fost monitorizată în întreaga zonă metropolitană în relația cu intrările în municipiu la orele de vârf. 

Înțeleg provocările legate de traficul rutier, vremea nefavorabilă, când cu toții trebuie să ajungem la timp la destinație. Cred de asemenea, că putem încerca, obiectiv, să alegem deplasarea mai mult cu mijloacele de transport în comun și mai puțin cu autoturismul personal și cred că în acest mod putem vedea îmbunătățiri”, a notat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.


Potrivit autorităților din Florești, decizia de suplimentare a mijloacelor de transport public face parte din măsurile menite să eficientizeze transportul public și de reducere a timpilor necesari deplasărilor. 

La finalul lunii trecute, Primăria Florești anunța că va investi, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, în infrastrucutra de transport verde, pentru realizarea de noi stații de încărcare pentru mașini și autobuze electrice. 
 

CITEȘTE ȘI:

Stații de încărcare pentru mașini și autobuze electrice. Infrastructura modernă pentru transportul public din Florești prinde contur

Ultimele Stiri
abonare newsletter